Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na co zwracac uwage przy wyborze mieszkania w UK??
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 20:17   #8
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Na co zwracac uwage przy wyborze mieszkania w UK??

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie cos na temat wykupu mieszkania od cancilu ( wykup częsci mieszkania w procentach) Bo własnie sie dowiedzielismy ze jest taka mozliwość ( że mozna np poczatkowo wkupić 20 procent a jak sie chce wiecej to mozna dobrac np nastepne 20 procent i dzieki temu mozna wykupić 50 procent co oznacza ze po splacie polowa mieszkania jest twoja i mozesz ja kiedys odsprzedać lub np takie mieszkanko wynajac jesli b sie wróciło do PL) Narazie dostalismy jakieś dokumenty ktore mamy wypełnić tam sa pytania gdzie mieszkasz obecnie ( pokoj , mieszkanie , motel itp) jakie mieszkanie czy dom cie interesuje , czy masz dzieci itp.. Pani powiedziała ze jak to wpełnimy to zapisze nas na liste oczekujacych i ze sa duze szanse na dostanie takiego mieszkania . Pytalismy czy długo trzeba czekac to powiedziała ze zalezy jakie mamy wymagania i jak duze ma byc mieszkanie lub dom.

Potem bierze sie kredyt w banku i splacasz podobno np 600 funtówto jest rata tyle niby kosztuje za mieszkanko sypialnia , salon , kuchnia , lazienka plus rachunki .

Słyszałyscie o czyms takim ??

Bo nie chcemy juz wynajmować pokoju tylko chcielibysmy miec cos swojego a wiadomo wykupujac mieszkanie np lokujemy w tym pieniadze

Jak macie jakies inne propozycje lub rady to bede wdzieczna
nie wiem czy masz na mysli to samo,ale my z Tz bylismy ogladac takie mieszkania.ogolnie stwierdzilismy,ze za ta sama cene mozna kupic wiekszy dom.ceny tych domow sa bardzo zawyzone.troche sie rozczarowalam,bo bylam juz bardzo nastawiona na TAK.wszystkie domy byly takie same,brand new.
http://www.homeshub.co.uk/buying/
chetnie napisalabym wiecej, bo mialam cale listy ile czego sie placi,przy 10% depozycie,ile przy 5%,dodatkowe oplaty w sklali roku.nietety wszystko sie zapodzialo,albo TZ sie tego pozbyl.

jesli natomiast mowisz o wykupywaniu mieszkan,ktore przynza Ci Council,to nie mam pojecia jak to wyglada.troche obilo mi sie o uszy,ale zdecydowanie za malo ,zeby cos pisac. moj znajomy kupil tak mieszkanie,najgorsze,ze zaden bank nie chcial mu przyznac kredytu, mimo siwtnych zarobkow,a kwota wcale nie byla wysoka.kolezanka wspominala tez,ze masz kilka % taniej jesli wczesniej mieszkalam w councilowskim mieszkaniu.