Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak radzić sobie ze stresem w pracy,w szkole
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-20, 19:58   #1
TmargoT
Zakorzenienie

Exclamation

Jak radzić sobie ze stresem w pracy,w szkole

mam wielki problem i nie potrafię sobie z nim poradzić.
moj syn bardzo emocjonalnie podchodzi do wszystkich spraw.

najgorzej jest w szkole.jest przygotowany do lekcji,ale kiedy nadchodzi pytanie,kartkówka,czy sprawdzian,nie może opanowac nerwów.zaczyna się trząść,pocić i przez chwilę nie może się skupić.
jest to oczywiście ze stratą dla niego,bo czas jest ograniczony na sprawdzianach,czy dziesięcio-minutowych kartkówkach.

ostatnio miał kartkówke z matematyki.tak się trząsł,że pan musiał go wysłać do łazienki ,żeby sie uspokoił.oczywiście doliczył mu czas,ale i tak nie wyszło
oczywiście rezultat był taki,że nie zdąrzył zrobić tego co miał,choć wiedział co ma robić.potem się martwił troją,wsciekał na siebie i tak w kółko .
nauczyciele wiedza o tym i jak moga pomagają mu.często nie odpowiada tylko pisze.

ja rowniez rozmawiam z nim o tym,żeby się nie martwił.
ambicja go zrzera,bo chciałby się pokazac,ale im bardziej chce tym bardziej się denerwuje.

kupiłam mu już piłeczke,żeby w dłoni ją pościskał,ale on się wstydzi przed innymi uczniami.

co robić,czy macie jakies pomysły,jak mu pomóc.może macie jakies sposóby,ćwiczenia,ktore pomogą mu zmniejszyc stres.

BŁAGAM ,POMOCY
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując