Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy kolana mogą "wysiąść"?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-14, 16:42   #5
tygrysiatko18
Zadomowienie

Dot.: czy kolana mogą "wysiąść"?

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Oczywiście, że mogą wysiąść zwłaszcza u tych co tańczą albo profesjonalnie urpawiaja jakiś sport i są narażani na wiele urazów. Wiem, o czym mówię, moim towarzyszem zycia jest eks-sportowiec, a kilku innych było w rodzinie. Sama miałam spore problemy po wypadku, tułałam się po szpitalach i widziałam wielu sportowców, ktorych kariery kończyły się właśnie na sali operacujnej. I niestety, nie zgadzam się absolutnie, że problem znika gdy posmarujemy się "jakąś maścią". To narząd ruchu, ciężki do rehabilitowania, nie ma żartów i nie ma sensu zwlekać jeśli jest coś nie tak, warto od razu pognać do lekarza

Ja np. nie mogę chodzić na aerobik ani na żadną skaczącą gimastykę - kiedyś zlekceważyłam zalecenia lekarza i potem przez kilka dni nie mogłam w ogóle chodzić
Pamiętam też jak bardzo długo dochodziłam do siebie po każdej operacji, po urazie - odzyskiwanie sprawności trwa miesiącami, a nie zawsze się udaje tę pełna sprawność odzyskać

najgorsze jest ze pelnej sprawnosci sie nie odzyska, bo raz uszkodzony staw juz nigdy nie odzyska swojej pierwotnej elastycznosci i wytrzymalosci raz uszkodzony bedzie bardziej narazony na urazy zgadzam sie ze nie wolno lekcewazyc bolu bo moze sie to przeobrazic w cos bardzo strasznego, a "zepsute" kolano bardzo utrudnia zycie owszem masc nie rozwiaze problemu ale moze zlagodzic objawy i zmniejszyc bol

pozdrawiam