Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój problem
Wątek: Mój problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-23, 08:42   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Mój problem

Masz 17 lat... Jesteś jeszcze bardzo młoda, całe życie przed Tobą (jakkolwiek banalnie by to nie brzmiało )

Myślę, że jesteś dość wrażliwa i dlatego martwisz się za dużo

Pierwsza sprawa - studia. Może i masz zły profil klasy, ale masz też dużo czasu do matury. Pewnie w szkole będą organizowane fakultety. A tak naprawdę najwięcej zależy od własnego samozaparcia i wytrwałości, jak będziesz się uczyć (nawet sama w domu, w razie jakichś wątpliwości zawsze możesz pójść do nauczyciela o coś zapytać, na pewno pomoże), to będzie dobrze.

Druga sprawa - chłopak... Myślę, że nie masz czym się martwić. Wiem, że możesz czuć, że "odstajesz" na tle koleżanek, ale to nie znaczy, że coś jest z Tobą nie tak. Wiele dziewczyn pierwszego chłopaka ma w wieku 17, 18 czy 19 lat, albo i później. Szczerze, to po prostu nie jest łatwo poznać kogoś fajnego w liceum, bo wielu facetów to wtedy jeszcze trochę "dzieci", a dziewczyny zaczynają dorastać. Ja swoje liceum wspominam jako okres totalnej "posuchy". Rówieśnicy wydawali mi się naprawdę dziecinni, niepoważni, nieciekawi. Nie zakochiwałam się wtedy w nikim, bo po prostu nie było w kim.

Dlaczego nigdy nie byłaś szczęśliwa? Nie napisałaś nic o rodzinie, przyjaciołach, znajomych. Jakie masz relacje z ludźmi? Wychodzisz gdzieś z domu z koleżankami? Masz jakieś hobby, zajęcia, rzeczy które Cię ciekawią?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując