Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ***operacja tarczycy***
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-24, 14:57   #949
cucina
Raczkowanie

GG do cucina
Dot.: ***operacja tarczycy***

Cytat:
Napisane przez stella70 Pokaż wiadomość
cześć
Jestem 2 tyg. po operacji.Czuję się dość dobrze,tylko ten głos....Czuję taką bezsilność i zniecierpliwienie,wstydzę się odezwać do ludzi.Podobno trzeba czasu,aby wszystko wróciło do normy,chociaż nie wiem co mam w tym gardle uszkodzone.
Moja endo wysyłając mnie na operacje powiedziała,że nie jest to pilne, będę miała usunięty jeden guzek(sr.10 mm), (TSH) miałam w normie i żadnych innych dolegliwości.Szokiem dla mnie było gdy już na oddziale dowiedziałam się od chirurga,że nie wycina się guzka,ale pół tarczycy.
Powiem szczerze,że miałam wtedy taki mętlik w głowie.Przez pół dnia dzwoniłam i radziłam się rodziny czy zrezygnować z operacji.Zdecydowałam się jednak zostać.
Po operacji drugi szok...lekarz mówi mi,że mam usuniętą całą tarczycę...,że tak trzeba bo były guzki na obu płatach.Przepłakałam cały dzień,ponieważ nie bylam przygotowana na coś takiego.No i mam uszkodzony głos.
Mam wielki żal do mojej endo,która mowiąc ,że ta operacja to nic takiego,że nie uprzedziła mnie o możliwości wycięcia pół a nawet całej tarczycy.
Powoli dochodzę do siebie.Mam nadzieję,że z głosem też będzie dobrze.
Pomaga mi w tym to forum i Wy.
We wtorek idę na kontrolę i po wyniki histo.

Pozdrawiami i życze zdrówka.
0
nie martw się stella,bądź cierpliwa,jak nigdy dotąd,zobaczysz,ze z czasem wszystko się ułoży po Twojej myśli.również dodaję Ci swojego optymizmu dla odpędzenia złych duchów .
pomyśl w drugą stronę;myślę,że dobrze się stało,że podczas jednej operacji usunięto Ci całą chorą po obu stronach tarczycę i że chirurg operujący zdążył się w odpowiednim czasie zorientować o tej konieczności.co by było,gdyby okazało się za jakiś czas,znów musisz poddać się kolejnej,zupełnie niepotrzebnej powtórki?
a tak masz z głowy za jednym zamachem!ogrzewaj gardełko ciepłymi napojami i herbatkami - to pomaga.wierzę,że za jakiś czas głos powróci do normalności.głowa do góry!
życzę radośniejszych dni oraz pomyślnych wyników we wtorek...