Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - magister= nikt?
Wątek: magister= nikt?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-25, 08:46   #44
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas
Dot.: magister= nikt?

Cytat:
Napisane przez cinnamonEm Pokaż wiadomość
W 100 proc. sie z Toba zgadzam!! Jak mozna kochac rodzicow za to ze sa profesorami Jak mozna cos takiego w ogole pomyslec, a dopiero napisac. Szok. Coz nikt nie powiedzial, ze inteligencja idzie w parze z wyksztalceniem.
Czytaj ze zrozumieniem Napisałam, w kolejnym poście, że gdyby nie byli, kim są i tak bym ich i kochała i szanowała. Ale z mojej teraźniejszej perspektywy taka zamiana nie byłaby korzystna i tyle.
I co ma do tego ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi? Implikujesz, że nei chcąc rodziców z gorszym wykształceniem jestem mniej intelignetna, albo że moi są mniej inteligentni, bo 'ośmielili się' coś osiągnąć?
[To mnie też uderzyło w kilku wypowiedziach. Że śmiem oceniać ludzi po tym, co osiągnęli. Bo śmiem. I wiem, że prędzej, czy później każdy z nas tak robi, choć będzie się tego wypierał Bo gdybyśmy nie oceniali ludzi po tym, co mają w życiu, co osiągnęli i kim są, to jak odróżnialibyśmy menela z dworca od znanego prawnika? Obaj mogliby być tak samo mili, uprzejmi, nawet inteligentni. A jednak niegdy nie traktowalibyśmy ich tak samo, bo oceniamy ich po tym, co sobą reprezentują i po tym, co zdobyli w życiu.]
Cytat:
Wiekszej bzdury nie slyszalam. Wiele osob wlasnie idzie na platne studia, gdy nie ma pieniedzy. Bo te bezplatne sa czesto najdrozsze.
O RLY?
Cytat:

Te osoby, ktore nie poszly na studia tak tak to wlasnie glownie alkoholicy i fakturzystki z podrzednych firm. Albo co najgorsze tapeciarze alkoholicy i fakturzystki z podrzednych zakladow fryzjerskich. Heh, wspoczuje takiego podejcia.
Znów czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałam wyraźnie - takie były perspektywy dla moich rodziców. W ich konkretnym przypadku. Skąd wiem? Sami mi mówili.

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując