2008-10-27, 18:29
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty
Wątpię, aby zażalenie/skarga na poczcie przyniosła jakieś efekty. Mam znajomych, którzy pracują w sprzedaży wysyłkowej i korzystając z usług poczty też mają przygody z zaginionymi przesyłkami, ale to jest ok. 1 na kilkaset. Częściej narzekają na jakość usług, długi czas oczekiwania na dostarczenie przesyłek.
Jeśli już dojdzie do zgubienia przesyłki, to reklamacje nic nie dają... Czeka się i czeka, na poczcie panuje straszny chaos i za przeproszeniem burdel... W końcu o złożonej reklamacji się zapomina. Wiem, bo przez jakiś czas pracowałam w takiej firmie wysyłkowej.
Możesz spróbować złożyć skargę - może akurat to coś da, ale jeśli masz czas możesz np. przeprowadzić prywatne śledztwo  - dowiedzieć się, czy znajomym w okolicy też giną przesyłki, a jak już uzbierasz informacje - uderzaj do gazety, do jakiegoś dziennikarza  . Może zainteresują się tą sprawą, już kiedyś pisali o przekrętach na poczcie i listonoszach złodziejach  .
Bo jeśli nie poczta to co zostaje?  Usługi kurierskie nadal tanie nie są...
|
Ooooo ja o tych reklamacjach nie zapomnę.
Jedną już dzisiaj podpisałam, a na podpisanie drugiej czekam.
I będę ględzić, łazić, męczyć aż coś z tym zrobią.
Poza tym naskarżyłam dzisiaj na listonosza, który nie zostawia awiz.
Nie dostaję ani pierwszego, ani drugiego, a potem idę na pocztę i okazuje się, że 5 przesyłek czeka 
Poza tym szykuję pismo, które puszczę oficjalną drogą.
Tak tego nie zostawię.
Ja jestem cierpliwa, ale do czasu. Tym razem miarka się przebrała.
|
|
|