2008-10-28, 09:20
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
Napisane przez bezsenność
.A i pochwale sie nasza pierwszą rodzinną foteczką:
|
Basiu, widzę że nie tylko mój chłop jest w ciąży 
A co do wózków, to jak już pisałam, my zamówiliśmy, choć od razu zastrzegam, że nie jest to mój wózek marzeń.
Dla nas priorytetem była waga wózka, łatwość składania i wymiary po złożeniu. Zrobiłam listę chyba ze 20 wózków, które mi się podobały, oczywiście miałam też inne wymagania:m.in. chciałam, aby były 2 kierunki jazdy, skrętne koła itd. Nie chciałam też wydawać majątku na wózek (mój TŻ zachwycał się w sklepie Stokke i Bugaboo)
Waga i małe wymiary stelaża są dla nas naprawdę istotne - wózek będziemy wnosić na 2 piętro, poza tym po moim macierzyńskim dzidzią najprawdopodobniej będą się zajmować dziadkowie, którzy mieszkają na 4 piętrze, a dodatkowo mój tata nie może nosić cięższych rzeczy.
Po łażeniu po sklepach jedne od razu odrzuciłam, inne podobały mi się bardziej. Wybór w końcu padł na wózek, który u mnie był może na 4-5 miejscu, ale jak TŻ zobaczył, że stelaż składa sie jak parasolka i ma naprawdę niewielkie wymiary, to postanowił, że nie ma sensu dłużej sie zastanawiać. Padło na http://www.90n.pl/sklep/product/p/29...trio,4,me.html
Moim faworytem był Jane Nomad, ale TŻ stwierdził, że do tak szpetnego wózka dziecka nie wsadzi .
Bardzo podobał mi sie też Brevi Ovo, ale jak zaczęli go składać w sklepie (był problem ) to wróciliśmy do Chicco. Nie powiem, że jestem zachwycona, choć wózek wizualnie mi się podoba, jedynie zastrzeżenia mam do kół. Ale myślę, że wszystko wyjdzie "w praniu". Może akurat wózek się sprawdzi.
|
|
|