Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - CB? Złości brak kultury?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-31, 08:35   #10
marusia00
Raczkowanie

Dot.: CB? Złości brak kultury?

[quote=Ines1985;9529540]Szczerze mówiąc też kiedyś myślałam, że to i inne "numery" na drodze to domena Polaków. Ale podczas małej wakacyjnej podróży po Europie (w sumie przez 6 krajów) przekonałam się, że Polacy wcale nie są najgorsi. Nie będę tutaj tworzyć żadnych teorii na podstawie swoich spostrzeżeń, chociaż pewne zachowania na drodze już mi się kojarzą z pewnymi narodowościami... Ale naprawdę wszystkich chciałabym "pocieszyć", że my Polacy wcale nie jesteśmy najgorszymi kierowcami. A taka a nie inna ilość wypadków w naszym kraju, to nie tylko wina kierowców, lecz także (a może przede wszystkim) fatalnych dróg i niedoboru pewnych ważnych, przemyslanych (i niestety kosztownych) rozwiązań (jak bezkolizyjne skrzyżowania itp.).

Ines ja jestem zdania, że kierowcami jesteśmy wyśmienitymi. Jeździmy w każdych warunkach pogodowych czy słońce czy deszcz. Stan dróg wiele pozostawia do życzenia więc jest to jazda ekstremalna nigdzie nie ma możliwości tak nauczyć się jazdy w ciężkich warunkach. Brakuje nam kultury i rozsądnego myleślenia za kółkiem. Brakuje nam przepisów i infrastrukury.
Bezpieczena jazda to nie jest 70 km/h można jeździć bezpiecznie 120 km/h tylko trzeba mysleć
marusia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując