Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 19:37   #1936
czeskaFusia
Raczkowanie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez kulaczek Pokaż wiadomość
Ok czli tak:
1noc Diroseal
2noc nawilzacz np. Aqualia Vichy
3noc Effaklar
i tak w kolko, plus maseczka aspirynowa 2 razy w tygodniu np.co 4 dni(nie mialam pojecia co to jest a tyle sie naczytalam tu pochwal ze az w google wrzucilam i juz wiem)

Na dzien hydrolat plus flawo c plus filtr jakis z Avene.
A i tu mam pytanko poniewaz wyczytalam ze ten effaklar to z duzym opuznieniem dziala i hmm tani tez nie jest wiec czy mozna by go czyms zastapic?np tonikiem z BU z kwasem BHA i jesli tak moze byc to czy lonczyc go z dirosealem?,czy przemywac codziennie? i jeszcze czy tylko wieczorem?
Owszem ogolna opinia o Effaclarze jest taka ze na widoczne efekty trzeba poczekac kilka miesiecy ale w koncu sie pojawiaja. Ja go bardzo lubie miedzy innymi za ta delikatnosc w dzialaniu, mysle ze dobrze uzupelnia dzialanie mocniejszych preparatow np Diroseala. Zaproponowalam tez Eff poniewaz z tego co wyczytalam nie masz doswiadzczenia z kwasami i nie wiadomo jak skora bedzie reagowac a zasada jest taka ze zaczynamy od preparatow delikatniejszych a nastepnie siegamy po mocniejsze (jesli jest potrzeba i cera nam na to pozwala) - nie odwrotnie co bysmy ktoregos pieknego dnia nie obudzily sie bez skory na twarzy. Jesli chodzi o cene Eff to moze sie wydawac drogo jak na 30ml ale on jest niesamowicie wydajny, tym bardziej ze kwasy i retinoidy nakladamy cieniutka warstwa.

Tez mialam obawy na poczatku czy Eff zadziala i myslalam o zamianie go na tonik BHA ale on zawiera 10% alkoholu a to dosyc ryzykowne posuniecie przy cerze naczynkowej. Mozesz mimo wszystko sprobowac, moze tobie krzywdy nie zrobi. Jesli sie zdecydujesz to proponuje stosowac go codziennie wieczorem oprocz nocy z Dirosealem poniewaz on zwiekszylby penetracje retinaldehydu i moze byc za ostro jak na poczatek.

Poza tym twoj program pielegnacji wydaje mi sie OK - prosty i na temat Tylko uwazaj zeby wprowadzac preparaty stopniowo i obserwowac skore. Po pierwsze zeby skora sie przyzwyczaila i zeby cie zanadto nie przesuszylo. Po drugie w razie gdyby cos cie zapchalo lub po prostu ci nie sluzylo zebys wiedziala co Niestety wiele dziewczyn narzekalo na zapychanie Diroseala Ja bylam zadowolona z jego dzialania ale w pewnym momencie pojawily mi sie gule na szyi ale nie jestem pewna co do winowajcy Aktualnie stosuje go na okolice oczne i obszary naczynkowe
czeskaFusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując