Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ***operacja tarczycy***
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-03, 21:58   #1034
agakapela
Raczkowanie

Dot.: ***operacja tarczycy***

Cytat:
Napisane przez umwpozs Pokaż wiadomość
Tak kochane dziewczynki. zawsze uwazalam, ze jakikolwiek zapelniacz czasu dziala pozytywnie. Czytac, spacerowac, uczyc sie czegos, do klubu fitness....Ale, powiedzcie mi, w jaki czas po operacji moge zaczac cwiczyc w studio fitnessu? Chodzilam tam trzy miesiace latem i z checia bym wrocila. Wiem, ze to na razie niemozliwe, bo dopiero dwa tygodnie po operacji. I ponoc z kwartal to niemozliwe, dopoki rana w srodku sie nie zagoi. masakra. jednak mamy troche ograniczen po tym. TRudno. Ale, jak sadzicie, moze juz za dwa miesiace moge troche pocwiczyc? Nie chce utyc, poza tym forme trzeba trzymac.
DZis zasuwam do laryngologa, ciekawe, co stwierdzi. jak jest przyczyna tych trudnosci z piciem i cichym glosem. CZytam,ze chirurg naposal mi w skierowaniu,ze mam chrype, ja zadnej chrypy nie mam. Ale, laryngolog zapewne zbada co trzeba.
Hej hej
Na dodanie otuchy powiem Ci, że ja z mężem chodziliśmy na zajęcia taneczne i po pierwszej operacji wróciłam do zajęć po miesiącu. Natomiast po drugiej już wystarczyły 2 tygodnie. Moim zdaniem człowiek szybciej dochodzi do siebie jak się trochę porusza, oczywiście bez przesady. Lekkie i odpowiednie fizyczne ćwiczenia nawet chirurdzy po operacji tarczycy zalecją-skręty głowy itd.
Jednak nie można zapominać, że każdy z nas jest innny i inaczej przechodzi pewne sprawy.
Ale myślę, że możesz nie bać się poruszać wykonując najpierw jakieś lekkie ćwiczenia w domu.
Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko i powodzenia u laryngologa
agakapela jest offline Zgłoś do moderatora