Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze kochane pierwiosnki 2008
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-04, 10:34   #4758
ula b
Raczkowanie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

cześc dziewczyny
nie było mnie kilka dni, a to dlatego,że mąż w domu i nie mam czasu nic napisac-tylko chwilami coś poczytuję.

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
A u nas, tzn. u Sashki pojawił się 5 ząb

6 próbuje się przebić. Do tego nasz mały rozbójnik zaczyna stawać na kolankach i startować
Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
A więc po kąpieli sprawdzałam małej paszczę i wylał ząb 6
co za szybkośc u Ola cały czas tylko dwa

Cytat:
Napisane przez mihaki Pokaż wiadomość
Pozwolicie dziewczyny, ze wtrace sie troszke w wasz watek?

Mam pytanie, a nie chce zakladac nowego watku. Mianowicie - czy nalezy sie martwic, jesli 25 dni przed porodem caly dzien sie wymiotuje?
ja czytałam bedąc w ciąży, że u niektórych kobiet mdłości mogą byc na poczatku i pod koniec ciązy.Na poczatku-sprawka hormonów, pod koniec- wielkośc dziecka i ucisk na żołądek.

Ray Wszystkiego najlepszego dla Ali.
Niuncio oczywiście dla Zosi tez najlepsze życzenia.

U nas z nowosci to:
-Olo powiedział kilka razy "mama"

-nie mogę Go zostawic ani chwili samemgo,bo kończy sie guzami zazwyczaj na dziasłach,bo staje przy meblach i "sprężynuje", a ,że przy tym wogóle nie uważa to czesto górną wargą trafia w blaty.

- w łóżeczku już podskakuje odrywając stopy, a to za sprawą materaca i dlatego obniżyliśmy podłoże na najnizszy poziom.Olo ma w łóżeczku materac z jednej strony grykę z drugiej kokos,a w srodku sprężyny.Kupiliśmy ten gruby,bo łóżeczko jest rozkładane na tapczanik i materac chcieliśmy lepszy.

- Olo spaceruje po domu sam na czworakach już od jakiegoś czasu nie bojąc się nawet ciemności.

- pije sam trzymając kubek niekapek w rączkach.

Co do nadżerki to ja miałam kilka lat temu drugi poziom,ale już tworzyła się rana i została wyleczona farmakologocznie.Obecnie po porodzie nie robiłam jeszcze cytologii, ale musze sie wybrac.

Ostatnio w jakimś programie o dzieciach na TVN Style chyba "Sekrety mądrej niani" mówiono,że dzieci powinny jak najdłużej raczkowac, bo ma to duży wpływ na rozwój mózgu.Należy tylko zwracac uwagę,czy dziecko naprzemiennie stawia raczki i nóżki.Są oczywiście dzieci, które nie raczkują i nie nalezy ich do tego zmuszac,ale też u dziecka raczkującego nie należy samodzielnie przyspieszac chodzenia np. chodzikami.

Jeśli chodzi o mycie głowy, to ja Olowi myję raz na kilka dni.
ula b jest offline Zgłoś do moderatora