2005-11-18, 07:48
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Barneys New York
Cytat:
|
Napisane przez Sylwiasta
Z tego co sie orientuje, to taka exkluzywna Galeria Centrum  czyli wielki dom towarowy, sa ubrania designerskie i firmowe stoiska z kosmetykami.
W Paryzu cos takiego to Galeries LaFayette, Bon Marche (moj ulubiony sklep na swiecie!), Samaritaine (no, tutaj to moze ciut nizszy profil)a w Londynie Liberty's.
A przynajmniej tak mi sie wydaje - nazwa obila mi sie wielokrotnie o uszy przy przegladaniu forum MUA.
Ciuchlandia przy Madison Av? Raczej nieeeee.... 
Ja tam lubie takie sklepy, bo nie trzeba biegac po calym miescie. Tylko kupidlo miec...
|
heh Sylwia tylko ja nie mam pojecia co to Galeria Centrum,ja poznanianka jestem a jak jeszcze mieszkalam w Polsce to najlepsza perfumeria byl empik
Tym bardziej nie mam pojecia o pozostalych sklepach ktore wymienilas.....
wiem,ze to jest department store tylko jakiego rodzaju? Klasy Macys,Nordstrom,Filenes czy Saks Fift Av,Neiman Marcus no i jak z kosmetykami? przyziemne w stylu Estee Lauder czy gornolotne La Praire?
"Ciuchlandia"-mialam na mysli sklep typowo odziezowy ze znikoma iloscia kosmetykow,ja osobiscie spotkalam juz department store,w ktorym byly tylko 2 stoiska-Estee i Cliniqe i nic wiecej,troszke bylam rozczarowana.Wystarczy tez przejzec stronke,ktora podalam zeby zauwazyc,ze nie chodzilo mi o ciuchlandie w polskim znaczeniu (czyt.second hand),poza tym to nie jest jedyny sklep na slawetnej Madison Av,maja tez inne lokalizacje w roznych miastach,malo tego.....maja outlets i Co-op,przy czym nie do konca rozumiem idee ostatniej formy w tym akurat przypadku....dziewczyny Nowojorczynki( czy jak to tam sie pisze) zreszta nie tylko,wszystkie ktore mialy okazje pobuszowac wsrod wieszakow piszcie jak to wyglada w rzeczywistosci,bo ze stronki za duzo nie mozna sie dowiedziec,a powiem szczerze,ze sklep mnie zaintrygowal....no i Elfa tez
|
|
|