Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mój pierścionek i komplecik do niego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-05, 21:36   #22
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84
Dot.: mój pierścionek i komplecik do niego

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
no mam trochę większy brylant w zaręczynowym (dla mnie nie ma znaczenia ile ma ct), wkleiłam zdjęcie ze strony jubilera, gdzie był kupiony a tm zawsze piszę że od....

czytając posty na tym forum zaręczynowym mam wrazenie, że tu dziewczynom chodzi o to aby pierścionek był na zasadzie im droższy tym lepszy - tylko gdzieś w tym wszystkim zapodziało sie uczucie
Dokładnie odwrotnie mnie zrozumialas. Napisalas ze wczesniej nosilas ogromne pierscionki i ze taki brylant kosztowalby tyle co samochod.
Czesto zdarza mi sie ogladac rozne pierscionki, glownie na internecie, a ze przewaznie mozna przy kazdym znalezc informacje na temat wielkosci, czystosci, szlifu etc, stad mam porownanie i ogolnie troche sie tym tematem interesuje. W polskich salonach jubilerskich ciezko kupic spory brylant w korzystnej cenie, byc moze wynika to glownie z faktu, iz oferuja one w wiekszosci przypadkow najwyzsze czystosci(czego nie potrzebuje, nie bede ogladac pierscionka pod mikroskopem) i barwy, i tego nie mozna sobie wybierac. Natomiast w niektorych sklepach zagranicznych (wklejalam juz linki w innych postach wiec nie bede zasmiecac forum) istnieje taka mozliwosc, stad wiem, ze spory brylant wcale nie musi kosztowac tyle co samochod.
I stad tez moja odpowiedz na Twojego posta. Nie oceniam jakosci uczuc po cenie pierscionka, jaki to ma w ogole zwiazek

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2008-11-05 o 21:38
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując