Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wszystko od nowa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-05, 21:55   #12
Verdina
Raczkowanie

Dot.: wszystko od nowa?

Cytat:
Napisane przez Cerseanne Pokaż wiadomość
może dlatego, że jak miałam 45 to nadal wyglądałam jak tłusta świnia. Żeby być chudą i zadowoloną muszę zejść niżej niz 45. Myślę, że 38 by wystarczyło...
Nie ma możliwości, żeby wygląd kogoś, kto waży 45 kg kojarzył się w jakikolwiek sposób z tłuszczem czy świnią...

A tak na serio. Twoje samopoczucie i samoocena nie zależą od Twojej wagi. Nie będziesz się czuła lepiej ani piękniej nawet jeśli będziesz ważyła 37,5kg.
Nie tędy droga.
Cel jest taki, żeby polubić siebie jako osobę i swoje ciało jako całość. Popatrz na to w taki sposób - jak kogoś lubisz, to chcesz dla niego jak najlepiej. Jak lubisz SIEBIE to robisz dla siebie dobre rzeczy, np. dbasz o swoje zdrowie, sprawiasz sobie przyjemności, nakładasz odżywkę na włosy itp. Nie robisz natomiast rzeczy złych np. nie osłabiasz organizmu nadmiernym odchudzaniem, nie malujesz swojego pokoju na czarno, nie zapuszczasz włosów na łydkach, nie ignorujesz bólu zęba, nie psujesz sobie nastroju zadawaniem się z toksycznymi ludźmi itp.
Ktoś, kto się lubi dobrze się czuje właściwie w każdym rozmiarze.
Jeśli nie akceptujesz siebie to w osiągnięciu szczęścia będzie Ci przeszkadzało dosłownie wszystko: brak wymarzonej wagi, kręcone włosy (jeśli masz proste), proste włosy (jeśli masz kręcone), głupi tekst twojego faceta, brak faceta, nadmiar adoratorów, deszczowa pogoda, złamany paznokieć, brak ładnych pomidorów w sklepie itd, itp...
Rozumiesz o co mi chodzi? Nie o to żebyś przytyła czy schudła, ale o to, żebyś zrozumiała, że to nie ma najmniejszego znaczenia ile ważysz.
Verdina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując