2008-11-06, 17:41
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki nyx
Cytat:
Napisane przez moren
Jakoś nic mi nie podpaswało,bo ciekawsze kolorki to były brokaty  I nie wzięłam żadnego
A z nyx zakupiłam:
LP06-teoretycznie czarny,dla mnie to bardziej grafit
LP16-na zdjęciu był to piękny chaber, w rzeczywistości niebieskofioletowy
LP12-cemniejszy róż
LP15-jaśniejszy,pudrowy róż
LP14-ciemny turkus/niebieski z zielonymi i złotawymi drobinkami
Z Twoich podoba mi się szczególnie środkowa kolumna,numery: 21,26 i 5  Ostatnio mam fazę na złoto,ale wolałabym takie bardziej zgaszone,rozbielone...
|
A wiesz też zaglądałam za nyx ale odstraszyła mnie ilość brokatu. Tz. w tych kolorach co mi wpadły w oko było go chyba za dużo. Nie wiem jak z innymi.
Cytat:
Napisane przez cathy
Śliczne te cienie, sama miałam na nie ochotę, ale nie znalazłam żadnych sensownych opinii na ich temat  Jak z ich napigmentowaniem? kolor taki sam jak w pudełeczku na powiece, czy trzeba napaćkać dużo, żeby było widać?
|
Niestety nie mam porównania z innymi pigmentami typu APC ale na intensywność koloru nie mogę narzekać Wystarczy niewielka ilość a kolor jest intensywny. Jak na moje oko to cienie nie są odrobinkę (ale naprawdę niewiele) jaśniejsze na powiece. Z drugiej strony jak użyję Duraline to powinien intensywniej wydobyć kolor W każdym razie jestem nimi zauroczona, są takie pięknie Ta oliwka, która mam dziś no jest świetna. I nawet jadąc do architekta nie poprawiałam makijażu bo stwierdziłam, ze to niepotrzebne 
Cytat:
Też eksperymentuję z kolorami, tak jak i Ty Kiedyś tylko bezpieczne kolory, a ostatnio na MM prezentuję moje barwne wygłupy (nie zawsze trafione)
Który z tych kolorków jest bliższy złotego? 26 czy 8? Bo żółtego nie chcę
|
Widziałam Twoje eksperymenty. Piękne są i moim zdaniem udane. Uwielbiam kolorowe makijaże i gdy na powiece spotykają się minimum 3 kolory 
Co do złotego to ciężko mi powiedzieć. Chyba intensywniejszy jest 8 ale pod złoty bardziej podchodzi mi 26 W sumie to i tak jest żółty tylko jeden jaśniejszy a drugi ciemniejszy
|
|
|