2005-11-18, 17:29
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyba bede musiala wyemigrowac...
Bede w UK 
Prawo jazdy mam juz z unijnym znaczkiem (odbieram wkrotce), chociaz nie sadze, zebym sie wybierala na samochodowe przejazdzki tutaj, jeszcze by mi sie stony jezdni pomylily i nieszczescie gotowe Moze za jakis czas.
Dentyste, okuliste i ginekologa zalatwie koniecznie!
Odpis mojego dyplomu ukonczenia studiow dostalam od uczelni tez w wersji angielskiej ale sprawdze co z potwierdzeniem notarialnym (w Anglii zwykle nie uzywaja notariuszy, trzeba zglosic sie do brytyjskiej ambasady i oni potwierdza, czy przetlumaczony dokument jest "correct" albo i sami dokonuja tlumaczenia, wtedy), chce startowac na studia PhD i jeszcze musze sie dowiedziec co oni dokladnie ode mnie chca za dokumenty ale podono nie sa formalistami.Warto, zwlaszcza , ze ceny za semestr, odkad weszlismy do Unii, znacznie spadly.
Oczywiscie wymoge od szefa referencje (na szczescie dobrze zna angielski).
Czy w UK maja filtry Avene? Nie mam zamiaru po nie jezdzic do Francji Eurostarem jak to jest z Ysthealem i kwasem askorbinowym w proszku? Bo Juvitu zabiore tylko opakowanie, zeby mi nie zwietrzal.
Mam juz na liscie zapasik zeli do mycia buzi, szamponow i plynow tonizujacych Fitomedu, pare opakowan niebieskiego mleczka Erisu, zapasik Hauszki, Acne-Dermu, rozych masci, antybiotykow i witamin. Niezle pudeleczko sie uzbieralo 
Teraz mysle, co poczac z ksiazkami (mieszkanie prawdopodobnie wynajmiemy, wiec meble i wyposazenie zostaja, zabiore ze soba ciepla koldre ), czesc przewioze do Mamy, czesc rozdam, czesc odam do antykwariatow, bo piwnicy niestety nie posiadamy a piwnica mojego przyjaciela jest juz tak pozapychana rzeczami znajomych bez piwnic, ze nic sie nie da juz tam wiecej upchnac...Wsrod ciuchow zrobie czystke, zostawie, tylko, te, ktore bardzo lubie i w ktorych dobrze wygladam i kilka takich, ktore moga mi sie przydac w ewentualnej pracy. Z reszty, ktorej mi zal odac, zrobi "garage sale' dla znajomych.Trudniej bedzie z butami...
No, jeszcze kilka dobrych miesiecy zostalo ale chyba wlasnie tak sie to wszystko skonczy...Zostane emigrantka
|
|
|