PROBLEMY ZE SKORA-prosze o pomoc
Witam !
Mam cere mieszana , na czole zawsze mialam gdzie niegdzie krostki( nie ropne ,tylko pod skora). Zaczelam sie odchudzac, jestem na diecie od miesiaca.Zauwazylam ze na twarzy mam coraz wiecej krostek -glownie na czole i na brodzie.Ponoc spoowodowane jest to dieta, zlym odzywianiem( nie sadze bym zlesie odzywiala) Chcialabym zaznaczyc ze czesto chodze na oczyszczanie do kosmetyczki , dbam o cere - jednak efekty sa mizerne , a nawet odwrotne ;[[. Czy moje problemy ze skora maja zwiazek z odchudzaniem ?Codziennie uzywam toniku( zmywam nim makijaz ...a nastepnie nakladam krem )...Slyszalam ze sam tonik nie wystarcz, czy to prawda? .....Nie moge uzywac ciezkich , tlustych kremow . Od dluzszego czasu uzywam serii AA ( krem na noc , na dzien , mleczko,tonik , peelingi ect),wczesniej uzywalam kosmetykow do demakijazu firmy Babor-jednak zrezygnowalam. Odradozno mi rowniez chodzenia na oczyszczanie , bowiem ponoc "rozsiewane" sa tylko po takim zabiegu "krostki". Czy rzeczywiscie powinnam ?Czy to prawda ze wizyta w saunie "oczyszcza skore" , pomocna bylaby i w moim przypadku?Prosze mi podpowiedziec co mam zrobic by "pozbyc " tych krost ...choc w pewnym stopniu , jakas masc ? , lek ? , krem ? ...Bylam juz u nie jedengo dermatologa i nic ......;[.Czy oczyszczanie buzi po calym dniu tonikiem to za malo ? .Czy majac cere mieszana ...moge stosowac peelingi ? ( w chwili obecnej na czolo i brode stosuje drobnoziarnisty, a na policzki enzymatyczny-ze wzgledu na naczynka).Mozna smarowac czolo Amolem ? w celu "wyszuszenia" .... stanu zapalnego ......przepraszam za tak duza ilosc pytan ,ale ja juz czuje sie bezradna.....pozdrawiam . Iwona.
|