2008-11-09, 19:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!
Cytat:
Napisane przez adrijah
u mnie dzisiaj rodzina (bez brata nieroba oczywiście) się zjednoczyła w walce z.. molami dawno temu mówiłam Mamie, że ma w spiżarce mole spożywcze, ale to zlekceważyła. Więc ja co jakiś czas, jak przyjeżdżałam, wyrzucałam kolejne wylęgarnie (a to w orzeszkach, a to bułce tartej, a to w wiórkach kokosowych, a to w czymś innym) i dzisiaj Mama wypowiedziała im wojnę. Opróżniłyśmy całą spiżarkę (przy okazji przegląd dat ważności się odbył ), Mama wymyła szafki, potem poprzecierała wodą z octem, ja układałam wszystko w szafkach oddalonych od spiżarki, a Tata dzielnie biegał co pół godziny z workami pełnymi śmieci do śmietnika Na szczęście za tydzień wywożą śmieci z naszej ulicy, bo już nie ma na nic miejsca.
Jeszcze została mi jedna - najgorsza szuflada do uporządkowania. Mama jej nienawidzi. Ogromna szuflada, w której jest 10 tys rodzajów cukru, proszki do pieczenia, budynie w proszku, skrobie i resztki mąki typu tortowa itp. Średnio co pół roku układam tam wszystko w pojemnikach, podpisuję je itd, a Mama jak kupuje to nie patrzy gdzie, tylko wrzuca :/ Tata oczywiście swoje 3 grosze też musi dorzucać (On chyba kolekcjonuje budynie), a ja jak przyjeżdżam i chcę coś upiec to oczywiście nic nie ma (czyt. nic nie da się znaleźć) i trzeba kupić Niby tylko jedna szuflada, a zawsze trwa to min. 2h ale zajmę się tym jutro
a w międzyczasie przeżyłam traumę - wyleciała mi śrubka z okularów ale Mama ją znalazła, a Tata mi skręcił porządnie obie śrubki i teraz okulary ani drgną, a ostatnio traumy przeżywałam, bo nawet pochylając się nad książką potrafiłam je zgubić, tak się rozluźniły. Bałam się co ja zrobię za tydzień, bo na koncert idę. Jakbym nie założyła okularów, zaraz bolałaby mnie głowa, a kontaktów nie mam (i nie lubie). Ale już problem rozwiązany
|
wow, jakie porządki! lubię takie w spożywce ja ostatnio tez dwie półki u siebie posprzątałam i dół szafy, ale ciuchowo-rzeczowej. Ale tak masa rzeczy poszła na śmietnik 
o, a możesz pokazać ten szczelny pojemnik? masz każdą przyprawę w jakimś pojedynczym słoiczku czy po prostu wszystkie przyprawy w jednym pojemniku? u mnie w Krakowie mamy bałagan w przyprawach, co mnie wkurza czasem. ale ja jestem z naszejtrójki studentek najporządniejsza chyba :P
Daria, a Ty to w ogóle pracujesz/studiujesz w Warszawie a jesteś ze Skierniewic, tak? kiedy wracasz na "swoje"? ja chyba w środę, ale nie chce mi się szczerze mówiąc. tzn denerwują mnie trochę rodzice już, ale z drugiej strony nie chce mi się wracać