2005-11-19, 16:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świąteczna promocja Ery
Cytat:
Napisane przez kasia89
Jestem w podobnej sytuacji. Teraz konczy mi się abonament w Erze, i zastanawiam się nad tą taryfą 80min za 40zł http://era.pl/index.php?id=p_of_sw2&...0§ion=indy Powiem szczerze, że głównie to zależy mi na zmianie telefonu, teraz mam Simensa MC60, a wybrałabym Sony Ericsson K700i. Mam problem czy wogóle decydować się na ten abonament tylko ze względu na aparat, czy poczekać ok. 3msc, aż siostra przywiezie mi z zagranicy lepszą komórkę.
A tak wogóle to czy za przedłużenie umowy można liczyć na jakieś gratisowe minuty czy cuś? 
|
Komórki na kartę są fajne, bo nie wisi nad Tobą bat, że musisz zapłacić co miesiąc (w praktyce to i tak wychodzi, jakbyś płacił co miesiąc, bo jeśli wklepujesz kartę 20 zł - Ery - to ona starcza na 4 tygodnie (aktywacji).
Inna sprawa za to, że gdy np ładujesz większymi nominałami, albo 20stkami częściej - to aktywacja się roooozciąąąąga - i to jest fajne właśnie)).
Za to kupując tel na abonament jest fajne to, że nie wydajesz pieniędzy na pusto na aparat - no, zależy jaki (często, pomijając kwote 1 zł, są to ceny rzędu np. 50 zł. Ale - na abonament takie za kilka stów - też można kupić, więc...).
I jeśli mam wydać - przykładowo - 500 zł za sam aparat na kartę - to te 500 zł to jest rok abonamentu (40 zł.) A za 2 lata i tak go (aparat) mam.
(Wiadomo - przeliczanie uzależnione od ceny aparatu i abon. własnie).
|