2008-11-10, 17:21
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Niedawno pisałam tu na forum o tym, że spóźnia mi sie okres. chciałabym teraz podzielić się z Wami moim nie miłym doświadczeniem. Okres mam reguralny, od 7 miesięcy staram sie z narzeczonym o dzidziusia. ostatnio spózniał mi się okres o 12 dni, czułam powiększone piersi, bóle w jajniku itp..zresztrą napsiałam już wczesniej o tym
Poszłam do ginekologa pełna nadziei....siedząc na fotelu podczas badania usg dopochwowego usłyszłam:
" mamy tu piekną sześciotygodniową ciąże" ......
pani doktor pokazywała mi pęcherzyk opisywała itp. za dwie minuty powiedziała:
" ale czemu ten pęcherzyk jest w tym miejscu, on powinien byc na środku a nie w prawym rogu, czyżby był w szyjce macicy, oj nie dobrze"
siedziałam cicho i czekałam na dalsze relacje....
" oj widzę tutaj dwie torbiele na jajniku lewym, ale ten pęcherzyk mnie przeraża, że w tym miejscu, prosze poczekac zawołam do konsultacji drugiego lekarza"
przyszedł drugi lekarz usiadł przed ekranem i powiedział:
" JA TU NIC NIE WIDZE! ale torbiele są, pani ma płyn owulacyjny, więc jest przed okresem, nie ma tu objawów ciązy, ścianki macicy nie powiększone, choć sama macica jest duża"
Generalnie lekarze nie mogli się zdecydować czy tak czy nie. Pan doktor powiedział mi:
"lepiej żeby pani nie była w ciazy bo to pozamaciczna i wtedy szybko na stół operacyjny"
kazali mi zrobić natychmiast badanie krwi na beta HCV i skontaktowac się z nimi
Polecam Centrum Damiana tam można poprosić takie badanie na cito kosztuje 45 zł i wyniki są za dwie godziny!!!!
Zrobiłam to badanie wynik <1 więc nie jestem w ciąży!!!!!
A okres dostałam następnego dnia!
W skrócie mówiąc w jednej minucie dowiedziałam się, że jestem w ciazy, potem, że muszą mi ją usunąć a potem że nie jestem!
Nie życze żadnej z Was dziewczyny takiej wizyty, uwierzcie ja widziałam na ekranie mojego dzidziusia a za chwile dowiedziałam się, że musza mi go odebrac. A potem okazało się że go nie ma!!!!! Mówię Wam jakiś absurd normalnie...no nic staramy się dalej....
|