2008-11-10, 20:46
|
#2675
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 10 932
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Witamy wszystkie reaktywowane plażowiczki im więcej tym lepiej wasze doświadczenie z pewnością sie przyda 
Morelko nie umiem odpisac na wszystkie pytania, pewnie inne plazowiczki pomogą 
a teraz pytania
1-serkach do chleba[takich do smarowania smietankowych ze szczypiorkiem albo inne smaki] jeśli nie mają cukru, i niska zawarość tłuszczu to od czasu do czasu chyba mozna
2-ryzu.[oczywiscie od 2 fazy]ale ktory najlepszy:brazowy parboiled czy jaki
W książce jest że biały zabrioniony we wszystkich fazach najlepiej kupić dziki, basmati oraz brązowy
3-olejach:najlepsza jest chyba oliwa z oliwek ale czy mozna tez p rzepakowy lub inne?
W książce jest : olej rzepakowy z odmian canola, oliwa z oliwek extra v., olej z siemiania lnianego, olej arachidowy, sezamowy z orzechów słoskich...
4-ser mascarpone 8%tluszczu.dozwolony?
zasada jest by ser zawierał nie więcej jak 6 gramów tluszczu w porcji 
5-i jak jest z tym grochem.czy moge sobie jesc groch luskany [bo chcialam zrobic grochowke ale nie wiem czy mozna]
chyba można 
6-serki homo.bez cukru ale czy usza byc 1%tluszczu czy moga byc np 3% bo u mnie innych nie widzialam ta sama zasada co w pytaniu 4
**************
Coś mi się chce 
A jutro mamy obiad u babci i muszę chyba zabrać prowiant dla siebie, bo z pewnoscią bedą kotlety w panierce, makaron itp
__________________
*** -12,5kg***
|
|
|