2008-11-10, 22:12
|
|
Raczkowanie
|
takie tam moje...
A w zasadzie tytuł powinien brzmieć
"Co może zmotywować Matkę Polkę, siedzącą w domu z 2 dzieci (w tym z jednym przy cycu do zajęcia się swoimi paznokciami?" 
Otóż właśnie - to forum ))
Pozwolę sobie na lekko przydługawy wstęp, ale muszę, muszę wam podziękować 
Trafiłam tu przypadkiem i zakochałam się w tych waszych paznokciach tak bardzo, że wreszcie znalazłam w sobie siłę żeby zająć się moimi i być nawet z nich dumna 
Obecnie siedzę w domu z 2 dziecków (3-latka i roczniak) więc się pewnie domyślacie ile mam czasu dla siebie Ponadto Małż "zagramanicą" i bywa w weekendy w domu. Zawsze chciałam mieć ładne paznokcie, ale szczególnie ostatnio zabrakło mi czasu żeby się nimi zająć, bo przecież zawsze coś było ważniejsze, albo zwyczajnie nie zabierałam się za to, bo to "przecież strasznie pracochłonne jest i w ogóle"... No ale jak zobaczyłam co wy tu czarujecie Czarodziejki to normalnie coś mi w głowie się przekręciło i nagle postanowiłam, że zrobię wreszcie coś dla siebie Któraś z was kiedyś pisała, że robiła sobie pazurki "na raty", bo miała tyle klientek, że nie dała rady za jednym zamachem. No i mnie olśniło - przecież ja też mogę jednego dnia piłować a kolejnego malować i tak się zaczęło...
Normalnie to forum zgubnie na moje finanse działa, bo dostalam jakiegos szału zakupowego i nie mogę się powstrzymać od kupowania ciągle nowych lakierów i ozdób (szczególnie cyrkonii Swar., straszna ze mnie sroka i wielbiciel Swarovskiego). No i oczywiście, samo malowanie paznokci już mi nie starcza, bo same przecież wyglądają tak łyso więc przyklejam naklejki, cyrkonie i mam z tego masę radości i chodzę dumna jak paw nagle zaczęłam tak sobie wszystko organizować, żeby choć raz w tygodniu coś na pazurach zmalować...
Długo by jeszcze pisać, nie będę was zanudzać... chciałam wam tylko bardzo podziękować za inspirację i kopa, którego mi dałyście. JESTEŚCIE NAPRAWDĘ FAJNE BABKI    : roza:
No, a teraz wam pokażę co zmalowałam - w porównaniu do waszych prac to jest NIC, ale mnie i tak cieszy i chodzę dumna z paznokciami do przodu  to jest dowód na to, co to forum może zrobić z kogoś, kto jeszcze jakieś 1,5 m-ca temu miał każdy paznokieć innej długości i kształtu, niepomalowane i z poszarpanymi skórkami. Nie mam się na nich gdzie rozpędzić z ozdabianiem, bo krótkie są, ale daję radę 
ps. no muszę jeszcze:
paulakrk - gdyby nie to, ze ciężko mi się wyrwać z domu to normalnie bym przyjechała do Ciebie aż z Poznania bo paznokcie robisz piękne. Zainspirowałaś mnie szczególnie cyrkoniowo i to tak naprawdę po obejrzeniu Twoich pazurków mnie ruszyło...
jagódeczka - część mojego uwielbienia dla Pauli przelałam ostatnio na Ciebie bo jak zobaczyłam Twoje pazurki to normalnie ekran obśliniłam....
Jeszcze raz dzięki 
Kasia
|
|
|