2008-11-10, 22:43
|
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 438
|
Dot.: Przejęzyczenia piosenkowe :)
Bajm - Zawsze ¶piewałam "Jeste¶ Serem, białym żołnierzem", "Jeste¶ serem białym, żołnierzem", albo "Jeste¶ zerem, białym żołnierzem" Lub najczesciej "Jeste¶ STEREM, białym żołnieżem" I Dalej juz w koncu nie wiem jak to leci. I zamiast "białym" wstawiałam też "małym". ;D
¦piewałam "że panna czysta poRONiła syna" lub "że panna czysta PORADZIŁA syna" a potem "bo uboga była, rondel z głowy zdjęła" (zamiast r±bek)
Dżem - siostra zawsze słuchała a ja chciałam zaszpanowac i ¶piewam "czerwony jak cegła, rozgrzany jak pies" "Na życiu blues'a tak mijał mi dzień", "Tylko noca do klubu pój¶ć
ma być Puls" To tez moje czeste błędy 
Bajka "Kasztaniaki", a ja mała nie rozumiałam tekstu (dalej nie wiem co tam jest bo nigdy nie chciało mi sie sprawdzać) ¶piewałam "W trawie b±k basuje, w d*pie mrówek trzódka, chrab±szcz chałasuje wymionami Tutka" ;D jaka¶ ułomna byłam potem poprawiłam na "W trawie b±k basuje, w d*pie mrówek trzódka, chrab±szcz chałasuje pod oknami Dudka" :/
Nie potrafiłam dobrze za¶piew±c i ¶piewałam "Zuzia lalka nieduzia" a potem oczywi¶cie "a w główce ma rzeństo."
|
|
|