Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar VI
Wątek: Scent Bar VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-11, 02:21   #1510
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69
Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
trochę mi lepiej Smecta czyni cuda a

Ja ostatnio tyję na potęgę Niby nie jem więcej niż zwykle, ruszam też się jak zwykle, a tyłek rośnie. Muszę pomyśleć nad dietą i intensywniejszymi ćwiczeniami Gorzej, jeśli to znowu hormony mi szaleją .

Ja odkad przestalam sie rozwija wazylam 40-42 kg, w zaleznosci od fazy cyklu. Jednak rok biore tabletki antypotomne i okazalo sie, ze ostatnio waze 45 kg. Oczywiscie wywalola to u mnie panike zaczelam sprawdzac wymiary kazdej czesci ciala, a okazalo sie, ze te dodatkowe 3 kg to moje Gabryski Choc nie wiem, gdzie tam sie miescie 3kg

Co do diet, to mysle, ze lepiej sie zdrowo, regularnie odzywiac niz katowac glodowkami choc ja bardzo malo w siebie "mieszcze".

Jakis czas temu bylam wolontariuszka w osrodku, w ktorym mialy zajecia plastyczne uposledzone dzieci. Tam byly przerozne problemy, od porazenia mozgowego, przez zespol Downa, az do dzieci niewidomych. Bardzo malo osob rozumialo dlaczego to robie, bo uwazali, ze te dzieci i tak mnie nie pamietaja, ze nic im to nie da, a ja marnuje czas. Ale widzialam w tym sens i wiecie? Pewnego dnia poszlam tam, a chlopiec z porazeniem mozgowym wpadl mi w ramiona i krzyknal "Moja kochana Beatko, jestes"... Nawet nie wiecie jak dlugo plakalam ze szczescia wtedy.
Pozniej jednak, dyrektorka osrodka uznala, ze jej tam przeszkadzam, bo chyba nie chciala "obcych" na swoim terenie. Musialam zrezygnowac, ale nigdy nie zapomne lez tych dzieci, gdy sie z nimi zegnalam...
Uwazam, ze pomagac warto zawsze, czy to bezdomnemu zwierzakowi, czy choremu dziecku. Nigdy tez nie zrozumiem osob, ktore maja mnie za idiotke, gdy daje pieniadze biednym na ulicy, albo kupuje im jedzenie... Przyznam, ze czasem to troche boli. Jestem jednak zdania, ze jak ktos nie chce to nie musi, ale ja sadze, ze jak tylko moge to pomoc warto.

Prawda jest, ze kobiety czesto uwazane sa za ta slaba plec, rozczulajaca sie nad kazdym wozkiem i malym kociakiem. Tylko czy jest w tym cos zlego? Jak dla mnie to ludzkie odruchy, tak jak oddychanie czy jedzenie. A nikomu nie mozna zabronic oddychac.

Swoja droga wiem, ze pewnie wielu osobom sie naraze tym co teraz napisze, ale uwazam, ze ten brak tolerancji, milosierdzia i akceptacji drugiego czlowieka jest wina Kosciola. Religia katolicka- z jednej strony nakazuje milosc do bliznich, ale z drugiej, chyba zadna inna nie ma w swojej historii tylu smiertelnych ofiar tzw. "nawracania". Obecnie nie jest lepiej, glosne hasla milosci i akceptacji, ale homoseksualisci sa zli. Jestem zdania, ze gdyby Kosciol przekonywal, ze tacy ludzie, to tez ludzie, ze maja prawo zyc, kochac i funkcjonowac w spoleczenstwie, to sytuacja zmienialaby sie w znacznie szybszym tempie.

To wszystko jest ciagiem przyczynowo-skutkowym. Jak Geje sa zli (bo inni), to Murzyni tez(wkoncu tez sa inni). Ktos jest bogaty, wiec biedny czlowiek, zebrajacy o chleb na ulicy stanie sie czyms zlym. No bo jak to tak? Ja mam to on tez moglby miec, no i dlaczego niby mam mu dawac? Idac dalej, dojdziemy do tego, ze zwierzata to wlasciwie takie nic, mozna je zabijac, a nikt kary nie poniesie. Nie uwazam oczywiscie, ze to wszystko jest wina naszej ogolnie panujacej religii katolickiej, ale na pewno Kosciol ma w tym udzial. Wystarczy tylko odrobina dobrej woli, empatii.

Jak kogos urazilam swoja osobista teoria to przepraszam.

A juz najbardziej wkurzaja mnie meskie teorie na homoseksualizm. Dwie kobiety w lozku to marzenie 80% meskiego spoleczenstwa. Skrywane, badz zupelnie jawne. Ale dwoch facetow w lozku? No jak to? To takie oblesne... Czasem, gdy slysze takie slowa od moich kolegow, a nawet zupelnie doroslych ludzi, to watpie, czy oni maja na tyle mozgu, aby wiedziec co mowia.

Edytowane przez princeska69
Czas edycji: 2008-11-11 o 02:27
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora