Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar VI
Wątek: Scent Bar VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-11, 12:16   #1544
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar VI

Ja do liceum chodziłam 5 lat temu a jakoś sobie tych lekcji nie przypominam...
A tak w ogóle to się z tobą oczywiście, glamourous, zgadzam, tyle, że część społeczeństwa ma antykoncepcję gdzieś. Ba, mało tego, dorośli ludzie często nie dbają o to. Czasem alkohol, inne wspomagacze robią swoje. Uważam, że jeśli ktoś podchodzi to tematu współżycia w bardzo lekkomyślny sposób to potem może go czekać niemiła niespodzianka. A zdarzyć się może nawet, że taka osoba do tych nieoświeconych nie należała. Nie wierzę w to, że profilaktyka, lekcje wychowania seksualnego czy podobne twory rozwiążą problem w 100%. Ale oczywiście w znacznym stopniu mogą pomóc.

Swoją drogą - w tym wypadku na pewno znaczenie ma samo podejście do seksu i seksualności.

Kontrowersyjny temat, zgadza się. Ja jeszcze się powtórzę i powiem, że powinna być jakaś "furtka" dla tych tragicznych wypadków typu gwałt. Ale taka powszechność dobra by raczej nie była. Podchodzimy do życia bardzo konsumpcyjniei stanowisko "najwyżej usunę" może być coraz bardziech powszechne, bo wygodne.

Edit: Margot - nie zaglądam już tam, z tego właśnie powodu - czarna rozpacz mnie ogarnia... Ale jesteśmy niekonsekwentne - z jednej strony argumenty - oni już wszystko wiedzą, bo im przecież się to na lekcjach mówi, jest fachowa literatura i internet. Z drugiej strony - oni są tacy nieświadomi...
Moim zdaniem nieświadomi są z własnej winy. A może za wcześnie się biorą za współżycie? Jedynie wczesny bardzo wiek może usprawiedliwić aż taką niewiedzę...

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2008-11-11 o 12:21
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora