Re: Kremy z fitohormonami przed 30
Magdo!!
Poczytaj sobie wstęp do artykułu o kremach pod oczy oraz część dotyczącą retinolu w drugiej części o witaminie A, tam znajdziesz odpowiedź co do niezgodnych z prawdą poglądów na temat uzależnienia skóry od kremów. Wg. mnie nie warto jeszcze w twoim wieku sięgać po takie kremy, zwłaszcza z fitohormonami, jesli poczytałaś te artykuły to wiesz, że młoda skóra po prostu odrzuci te składniki, nie ma więc sensu sięgać po mnie w tak młodym wieku. Ja bym radziła sięgnąć po krem dobrze nawilżający i natłuszczający, skoro piszesz, że masz suchą skórę. Na drobne powierzchniowe zmarszczki pomoże każdy dobry krem nawilżający, w twoim wieku takie zmarszczki wynikają bardziej z odwodnienia skóry, nie są to jeszcze głęgokie trwałe zmarszczki, kiedyś był tu już taki wątek, i pisałam, że to jest tak jak ze skórką jabłka, jeśli jest suche, odwodinone, to skórka zaczyna się marszczyć, jesli by je nawodnić, to skórka stałaby się jedrna i napięta. Możesz też sięgnąć po lekkie kremyz retinolem, na ten temat poczytasz w artykule o witaminie a cz.2.
|