2008-11-11, 18:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Cytat:
Napisane przez martusia585
a do tego jeszcze mam na jutro napisać która z scen z filmu papiez który pozostał czlowiekiem najbardziej mnie wzruszyła, i najlpesze jest to że ogólnie z filmu mało pamiętam
|
Troche Ci moge pomoc.
Jak dla mnie(ale wiesz tez mozesz to napisac) to scena ostatnia w ktorej umiera i ksiadz (czy biskup) to oglosil ludziom i wszyscy ludzie plakali.

tutaj masz z wikipedii kawalek
"Około godziny 15.30 bardzo słabym głosem papież powiedział: "Pozwólcie mi iść do domu Ojca". O godzinie 19 wszedł w stan śpiączki, a monitor wykazał postępujący zanik funkcji życiowych. Osobisty papieski lekarz Renato Buzzonetti stwierdził śmierć papieża Jana Pawła II o godzinie 21.37, a elektrokardiograf wyłączono po 20 minutach od tej chwili. Zmarł 2 kwietnia 2005 po zakończeniu Apelu Jasnogórskiego, w pierwszą sobotę miesiąca i wigilię Święta Miłosierdzia Bożego, w 9666. dniu swojego pontyfikatu. W ciągu ostatnich dwóch dni życia nieustannie towarzyszyli mu wierni z całego świata, śledząc na bieżąco wiadomości dochodzące z Watykanu oraz trwając na modlitwie w jego intencji."
Calosc->http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Paweł_II
Ja bym Ci to z checia napisala ale nie na jutro bo nie zdaze
|
|