Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-12, 14:26   #90
freshona
Zadomowienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko do tych co siedzą już jakiś czas na L4. Jak tam z kaską? Czy kwota którą dostajecie jest zawsze taka sama? Ja ostatnio dostałam więcej niż normalna pensja, ale jest to łącznie ze składkami na rentę, emeryturę i chorobowe - bo tego sie ponoć nie odciąga. Zresztą była ta kwota prawie identyczna z tą co wyliczyły kalkulatory w necie.... no i księgowa mówiła, że tak będzie do końca zwolnienia... Teraz wpłynęła kaska za kolejny miesiąc i nic już się nie zgadza... Nie jest to kwota pensji, ani nie jest to kwota jaka niby powinna być na chorobowym w ciąży. Mało tego diametralnie sie od nich różni....w dół Czy któraś jest mi w stanie wytłumaczyć co się dzieje.... Czy będę musiała co miesiąc zgadywać ile kasy dostanę?!!
Ja Ci nie pomogę, bo za każdym razem dostaję inną kwote (tak zreszta było też jak pracowałam). Do mojej pensji zawsze dochodziły jakieś dodatki, nadgodziny itp. Teraz w listopadzie po raz ostatni płacił mi zakład pracy, 182 dni L4 kończą mi się 27 listopada, więc teoretycznie w grudniu powinien już mi wypłacić ZUS. Myślę jednak, że tego w terminie nie zrobi, bo jeszcze nie doczekałm się orzeczenia.

Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Babcia zaszalała bo padło na wózek 3 w 1 firmy Jane, więc trochę się biedna wykosztowała ale czego się nie robi dla najmłodszego wnuczka.
Jeśli kupiła Wam Nomada, to zazdroszczę , bo to był mój faworyt. Niestey, mój TŻ ma spaczony gust
freshona jest offline Zgłoś do moderatora