2008-11-12, 14:26
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
Napisane przez Nightingle
Ja mam pytanko do tych co siedzą już jakiś czas na L4. Jak tam z kaską? Czy kwota którą dostajecie jest zawsze taka sama? Ja ostatnio dostałam więcej niż normalna pensja, ale jest to łącznie ze składkami na rentę, emeryturę i chorobowe - bo tego sie ponoć nie odciąga. Zresztą była ta kwota prawie identyczna z tą co wyliczyły kalkulatory w necie.... no i księgowa mówiła, że tak będzie do końca zwolnienia... Teraz wpłynęła kaska za kolejny miesiąc i nic już się nie zgadza... Nie jest to kwota pensji, ani nie jest to kwota jaka niby powinna być na chorobowym w ciąży. Mało tego diametralnie sie od nich różni....w dół  Czy któraś jest mi w stanie wytłumaczyć co się dzieje.... Czy będę musiała co miesiąc zgadywać ile kasy dostanę?!!
|
Ja Ci nie pomogę, bo za każdym razem dostaję inną kwote (tak zreszta było też jak pracowałam). Do mojej pensji zawsze dochodziły jakieś dodatki, nadgodziny itp. Teraz w listopadzie po raz ostatni płacił mi zakład pracy, 182 dni L4 kończą mi się 27 listopada, więc teoretycznie w grudniu powinien już mi wypłacić ZUS. Myślę jednak, że tego w terminie nie zrobi, bo jeszcze nie doczekałm się orzeczenia.
Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81
Babcia zaszalała bo padło na wózek 3 w 1 firmy Jane, więc trochę się biedna wykosztowała ale czego się nie robi dla najmłodszego wnuczka.
|
Jeśli kupiła Wam Nomada, to zazdroszczę , bo to był mój faworyt. Niestey, mój TŻ ma spaczony gust
|
|
|