2008-11-14, 11:50
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty dla babci
Cytat:
Napisane przez ellish
w TV dziennikarka chodzila po ulicy i pytala sie "co kupiles/las babci jako prezent?"
Jedna odpowiedz mnie rozbroila "zlozylismy sie, i wykupilismy miejsce na cmentarzu"
Bez komentarza.
|
O matko Choc wiesz, moja babcia sama sobie już miejsce zarezerwowała... Eh. Na nic gadanie i tłumaczenie z naszej strony. Babcia ma jeden argument - bo to miejsce obok którego nie ma drzew i jej liście nie będą leciały.... Moja rodzina jest dośc wyluzowana, więc już teraz się z tego śmiejemy razem z babcią.
Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka
Nigdy nie zastanawiałm sie jakos specjalnie nad prezentami dla babci,ale teraz jest okazja- 50. lecie ślubu.
Planuję poszperać u mnie w domu, trochę u dziadków poprzeglądać zdjęć i ukratkiem wziąć , żeby odbitki zrobić, a nastepnie kupić wielką antyramę (naprawdę sporych rozmiarów) i zrobić taki kolaż ze zdjęć z ostatnich 50 lat. Takie podsumowanie ich dotychczasowego stażu małżeńskiego. Ja myślicie, może być? 
|
Super. Moi dziadkowie rocznicę mają za kilka lat i może podkradnę pomysł Na ich wcześniejszą okrągłą rocznicę nic szczególnego nie kupiłam, ale zrobiłam dla nich pyszny obiad i deser, wszystko ładnie podane, szampan później itp. Było bardzo milutko.
Ok koniec offtopu 
Dla babci to zazwyczaj kupujemy ubranie, czasem perfum (kosmetyków nie używa, a perfumuje tylko chusteczkę ), ulubione słodkości, kapcie, szampana albo koniak (na ciśnienie ).
Ciężka sprawa z tymi dziadkami. Choc z drugiej strony moi cieszą się z wszystkiego co dostaną.
|