Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - lista sprawdzonych szamponów które NIE powodują łupieżu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-14, 22:19   #7
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: lista sprawdzonych szamponów które NIE powodują łupieżu

Cytat:
Napisane przez tenarr Pokaż wiadomość
Hmm wiem że każdego moze podrażniać co innego - od ponad roku wczytuję sie w liste KWC i dlatego pomyślałam o specjalnym wątku na ten temat. Myślałam o metodzie prób i błędów...wpisując również te szampony/marki które łupież wywołują. w ten sposób osoby z tym problemem mogą porównać czy pewne osoby podrażniają je te same szampony - a więc teoretycznie nie podrażniać powinny je te same, które nie podrażniają tych samych osób.[...]
Ale zawsze tak będzie, że pewne grupy osób podrażniają te same szampony - skóra tych osób reaguje na dany składnik/zestaw składników, zupełnie jak w przypadku alergenów - dla jednego to będzie sierść, dla innego pyłki.
Każdy będzie pisywał swój typ - i co to da?
Tylko to, że spora grupa osób uwrażliwionych na składnik X ograniczy sobie dostęp do kosmetyków zupełnie dla siebie niegroźnych, ale wywołałujących łupież u osób, które są wrażliwe np. na składnik Y. A mogłyby go spokojnie używać.

Takie wyliczanki, wg mnie, zupełnie mijają się z celem, co potwierdza sprzeczność wypowiedzi kesly1 i motylka1007. I co w takim przypadku? która z nich ma rację? Kogo ma posłuchać osoba zupełnie niezorientowana?
Ile osób tyle opinii, a założę się, że znajdą się i takie przypadki, w których nawet ten naj-naj-naj szampon się nie sprawdzi...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując