2005-11-21, 16:39
|
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Parada równosci w Poznaniu
witam
jako ze jeszcze nikt nie załozyl tego watku robie to ja chcialabym poznac wasze opinie na temat wczorajszej parady równosci w Poznaniu.
moim skromnym zdaniem parada ta powinna sie nazywac parodją. rozumiem, geje i lesbijki nie do konca sa tolerowani w naszym społeczenstwie, aczkolwiek nie rozumiem czy musza na kazdym kroku podkreslac swoja orientacje? dązą by traktowano ich jak normalnych ludzi-przepraszam za to dziwne wyrazenie-a czemu zachowuja sie jak nienormalni? tzn. jak dla mnie to sa zwykli obywatele, i stoja dla mnie na równi z hetero, a hetero nie potrzebuja manifestowac swojej orientacji w ten sposob. a wiec czy homo musza robic takie manifestacje, "chwalic sie" pracodawcom i innym ze czuja pociag seksualny do tej samej płci? w tv slyszalam wypowiedz pewnej nauczycielki bodajze ze zostala zwolniona z pracy poniewaz przyznala sie, ze jest lesbijka. a ja stawiam pytanie: kto ci kazał kobieto mowic, ze jestes les? myslalam, ze pracodawca nie ingeruje w zycie seksualne swoich pracownikow. nie rozmiem tez dlaczego organizatorzy parady mimo zakazu ja zrobili?? przepraszam, gdzie jest napisane, ze Homoseksualisci moga sobie nielegalnie robic takiego typu "imprezy"?? chyba daza do tego by traktowac ich "normalnie" a wiec czemu sami zachowuja sie jak jakies odludki?
pomine fakt, ze polowa manifestantow byla orientacji heteroseksualnej.
zbulwersowały, ale nie zdziwily, wyzwiska kiboli i innych tego typu subkultur. typu "zrobimy z wami to samo co Hitler z Żydami"(wydaje mi sie, ze ci ludzie w ogole nie chodza na lekcje historii...) czy "pedały do domu"... policja tez pokazała swoj pazur, ale skoro maja pilnowac porzadku publicznego a ten porzadek zostal wczoraj naruszony....
chce podkreslic, ze jestem tolerancyjna. moja kuzynka z Francjii jest lesbijka. nie przeszkadzaja mi ci ludzie, ale uwazam, ze czasem za bardzo chca pokazac ze sa rowni i pokazuja sie jako osoby z kompleksem niższosci...
kolej na Was
|
|
|