Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tabletki antykoncepcyjne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-21, 21:13   #11
Iwona_22
Przyczajenie

tabletki antykoncepcyjne

"Witam,
Od lipca tego roku zcazelam po raz pierwszy brac pigulki antykoncepcyjne, moja pani ginekolog po zbadaniu zapisala mi Logest. W czasie polykania pierwszego opakowania wyjechalam do Irlandii (gdzie przebywam do tej pory). Wiadomo jaki klimat panuje w Irlandii, wiecznie pada i jest nie przyjemnie. W Polsce przy takiej pogodzie zawsze bolala mnie glowa (zawsze zazywalam Etopiryne-bo tylko to ukajalo moj bol). Tutaj na poczatku wszystko bylo dobrze. dziwilam sie ze mnie glowa nie boli i ze czuje sie znacznie lepiej niz w Polsce (bez etopiryny). Niestety od drugiego opakowania zaczely sie problemy. Glowa bolala mnie prawie codziennie, jednak najsilniejszy bol byl w czasie 7-dniowej przerwy. Do bolu glowy dochodzilo jeszcze uczucie mdlosci. Przeczytalam na opakowaniu ze takie moga byc przy tabletkach, ale zastanawia mnie jedno, dlaczego dopiero po takim czasie zaczely sie te objawy. Najpier w Polsce nie czulam zadnej zmiany, po wyjezdzie (jeszcze na pierwszym opakowaniu) czulam sie znakomicie, a dopiero przy drugim opakowaniu zaczelo sie to wszystko? Trzecie opakowanie zaczelam od nie chcenia. W tym momencie skonczylam trzecie i ostatnie opakowanie. Dlaczego pani ginekolog przy badaniu mnie nie zapytala czy pale, czy nie jestem na cos uczulona?? W tym momencie boje sie pojsc do lekarza za granica, skoro ginekolog w Polsce zle dobrala mi leki to co moze zrobic lekarz zza granicy??"

Witam ponownie,
Jestem juz po rozmowie z Panem w bialym fartuchu. Otoz Pan w bialym fartuchu, nie wie czemu mnie boli glowa. Z wynikow ktore otrzymal wszystko ze mna w porzadku. Natomiast na pytanie czy moze mi przepisac pigulki (o ktorych wiedzial z poprzedniej wizyty) spuscil wzrok i powiedzial ze niestety nie moze tego zrobic gdyz jest to NIE ETYCZNE!!!! Dla mnie taki czlowiek nie powinien byc lekarzem, myslalam ze dla lekarza przepisywanie takich tabletek jest rzecza normalna i nie bedzie z tym klopotu, ale niestety sie pomylilam... Pan w bialym fartuchu zachecil mnie do uzywania prezerwatyw! Zmienie lekarza, to na pewno ale jaka mam pewnosc ze drugi nie bedzie taki sam?? I jak tu liczyc na pomoc lekarza za granica???
Iwona_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując