Witam Was specjalistki

Po wielodniowej lekturze wątku i zaopatrzeniu się w odpowiednie produkty prosze Was o ocene mojej pielegnacji , ktora juz po czesci stosuje..
Cera mieszana ..., czyli problemy z czołem, broda i nosem, wrażliwa wokół oczu z uwidoczniającymi sie zmarszczkami i naczynkowa w okolicach nosa i na polikach- jeden wielki misz masz

. Dodam , ze specjalnych wysypów nie mam chociaż nie potrafie poradzic sobie z tymi , ktore juz wyskocza (na czole zazwyczaj). Minus jest taki, że mam b. delikatną cerę, nie tylko w dotyku, ale jeśli coś mi wyskoczy to zostaje zaczerwienienie, które długo się goi

. Mam nieszczesne wągry na nosie i rozszerzone pory kolo niego. Do tego moja cera potrzebuje blasku i nawilzenia , bo czasami mam wrażenie jakby zaraz miala pęknąc. Stosowałam zel avene cleanance, ale musiałam odstawić ponieważ miałam uczucie straszliwego ściągnięcia. Pielęgnacja wyglada tak:
Dzien: -mycie płynem miceralnym bioderma sensibio
-filtr obecnie iwostin solecrin 25, ale przymierzam się do mleczka Avene 50
zastanawiam się również nad serum z wit.C tym z BU , bo Lpr'owskie mnie zapychało, chociaż wygladzily mi sie zmarszczki pod oczami i skora tam byla bardziej napieta. Czy to z BU bedzie dobrym zamienikiem??
Noc: - płyn micerany bioderma sensibio
- woda termalna Avene
-demakijaz oczu - mleczko AA help
- od czasu do czasu myje twarz żelem AA z kw. hialuronowym - troszke sciaga..
-krem pod oczy Pharmaceris redukujący cienie i obrzeki wokol oczu
- peeling enzymatyczny Dermika 1/2 razy w tyg
-naprzemiennie Effaclar, Diroseal, Avene HOL
zastanawiam sie rownież nad maseczka aspirynowa i bardzo prosze o jakies rady zw. z maseczkami najlepiej sklepowe/apteczne-bo samej mi sie nie chce krecic

, które odzywiłyby cere zmeczona i szara...
I planuje udać sie do kosmetyczki na peeling migdałowy jeszcze w listopadzie i czy na ten czas przed i po zabiegu odstawic effaclar i diroseal i uzywac tylko nawilzacza na noc??
Bede niezmiernie wdzieczna za sugestie i uwagi