Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-17, 18:59   #2009
Relyah
Raczkowanie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Genaralnie widzę że plan jest dobrze przemyślany i poparty wcześniejszym szczegółowym czytaniem tego i podobnych wątków. To się chwali i sprawia że analizujący ma o wiele mniej roboty
Wszystko powinno dobrze podziałać na Twoją cerę, o ile Effaclar matujący i Humektan nie będą Cię zapychać, co się czasami zdarza w przypadku podatnych na zapychanie cer (choć oba to naprawdę dobre kremy)
Co do peelingu ten co używasz to Radiance Energy? Jeśli tak jest baardzo dobry. Przy następnych zakupach na BU (widzę że używasz stamtąd hydrolatów) możesz również wypróbować tamtejszy enzymatyczny z bromaliną.
A może by tak samoopalacz stosować na dzień, wymiennie z kremem matującym pod filtr? Albo poszukać jakiegoś tonera z filtrem, Bioderma chyba taki ma: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250550 Przeszukaj KWC, bo ja osobiście nie używałam ale coś takiego mogłoby się sprawdzić. Nigdy nie stosuj go na Effaclar K!
Na naczynka świetne są koncentraty Farmony, fajnie też działa serum C z BU nakładany pod filtr.
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
Effaclar matujący mnie nie zapycha, jest całkiem fajny. Humektanu nie próbowałam, ale nie boję się go

Tak, radiance energy używam... jeszcze się do niego nie przekonałam, a jestem w połowie opakowania.. no i kiedyś to się uduszę od tego zapachu.

Co do Biodermy....... dziękuję za pomysł i link!!! Bardzo mi sie podoba wersja mat, chyba ją wezmę zamiast avene tonujący na naczynka jest też atrakcyjny... ale i tak będę nakładać na to swój podkład pewnie, więc nie ma sensu. No i wole mat i coś antytrądzikowego. Więc ten jest idealny!

Co do samoopalacza.... hmm nigdy nie używałam w dzień, a już na pewno nie pod podkład. Bałam się, że będzie nierówny koloryt później... no nie wiem, dziwnie jakoś. Któraś z Was używa samoopalacza/ k. brązującego pod podkład??

Dodam jeszcze, że strasznie mnie lysanel active korci.. chyba też go kupię i będę naprzemiennie z effaclarem k używać (ten to mnie ostatnio zdenerwował a WRRR!!)
Poszukam tych koncentratów farmony (lubię tą firmę )
Jeszcze raz dziękuję za interesujące uwagi papapaaa
Relyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując