Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-18, 00:44   #2013
czeskaFusia
Raczkowanie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez madzic Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Niedawno rozpoczęłam moją przygodę z Biochemią. Im więcej czytałam tym większy mętlik... Przygotowałam swój program pielęgnacji cery i chciałaby prosić o porady co zmienić co dołożyć Bardzo proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem początkująca. A oto ja

Mam 23 lata
Moja cera:
mieszana, policzka i skóra pod oczami sucha, otwarte pory pod oczami kolo nosa, przebarwienia na nosie i trochę na reszty twarzy. Strefa T dość tłusta, chociaz ostatnio na czole i nosie mam tylko otwarte pory zaskórniaki i wągry, na brodzie i koło ust oprócz tego mam pryszcze co jakis czas. Pryszcze pojawiają się również na żuchwie. Pod oczami lekkie zmarszczki mimiczne i od linii nosa do ust niestety tez Chyba za dużo się śmieję Do tego moj najgorszy mankament... worki i cienie pod oczami. Co ja bym dala by się ich pozbyć... Skórę zniszczylam głównie opalaniem(w solarium przede wszystkim) Pojawiają się naczynka kolo nosa i pod nosem i oczami jest ich niewiele ale uwazam to za alarm.

Czytając to forum postanowiłam zmienić wiele rzeczy w mojej dotychczasowej pielęgnacji.I tak wymyśliłam i chcę zakupić:

RANO:
  1. HYDROLAT Z BU - czy wogóle go kupić bo nie wiem czy jest sens go używać przed serum i olejkami, a mam teraz dużo wydatków. Jeżli jest potrzebny to czy cytrynowy, z kwiatu pomarańczy czy z zielonej herbaty?
  2. OLEJEK HYDROFILOWY- olejek pomarańczowy z BU.
  3. SERUM - flawo c15ef napewno ale czy mam dokupić jeszcze z zielonej herbaty i co drugi dzień wymieniać czy lepie co dziń rano flavo c?a może serum c na przemian z jakims nawilzaczem do cery naczynkowej? Jeżeli chodzi o wykonanie to czy dużo epie jest gdy dodamy żelu hialurnowego?Czy lepiej jest kuić wersję z silikonami czy bez?
  4. FILTR - arazie próbowałam Bioderme 50+ białą (zapycha mnie i się strasznie świece) oraz Bioderme 50+ pomarańczową (troche mniej zapycha tez się świecę). Czy to mleczko 100 ml dla dzieci z avenki zapycha mało? Bardzojet tłuste? bo ono mniej najbardziej korci. Chyba ż cos poradzicie, co chroni i najmniej zapycha?
  5. POD OCZY-?????
  6. PUDER - praktycznie nie używam tylko imprezy itp. Mam Max factor 2 rodzaje i musze je zuzyc.
W CIĄGU DNIA:
jeżeli słonecznie to ponowni nakładać filtr należy. Czy mogę się przecierać takimi dziecięcymi chusteczkami po twarzy?

WIECZÓR:

WIECZÓR 1: KWASY AHA
  1. OLEJEK MYJĄCY
  2. OCZY?????
  3. cos z kwasami na moje przebarwienia blizny zakurniaki i zmarszczki mimiczne i tutaj nie wiem co robic...który wybrać?
  • zorac
  • diroseal-ponoc zapycha
  • acne derm
  • ystheal
  • elouage
  • tonik migdałowy 5% z BU
  • t. różano mleczny 8% z BU

wsponę że miałam próbkę diacnealu i niby buzia na rugi dzień ladna ale jakoś po nałożeniu troche szczypało, pozatym niejest dla cer naczynkowych. a moze na nos i policzki dawac BHA a na reszte twarzy silne aha?

WIECZOR 2: NAWILŻANIE
  1. OLEJEK MYJĄCY
  2. OCZY????
  3. ŻEL HIALURONOWY Z PANTENOLEM - czy to jet wogóle potrzebne tu?
  4. krem nawilżająco - regenerujący...który?
  • serum olejek regenerujący tanamu z BU
  • jedwab
  • jakaś avenka...ale jaka? moze jakas odrazu na naczynka?
  • physiogel
  • ziaja
WIECZÓR 3: KWASY BHA
  1. OLEJEK MYJĄCY
  2. OCZY?????
  3. KWASY BHA - które?
  • maseczka aspirynowa
  • tonik aspirynowy 2%BU
  • effaclar K
i tutaj nie rozumiem, czy jak naloze maseczke z aspiryny to mam w niej spac? a cy nie mogabym sobie sama zrobic takiego toniku z aspityny? effaclar k raczej nie chce bo probki tak sobie mi podeszly.

WIECZÓR 4 = 2

KILKA RZY W TYGODNIU:
  • MSECZKA TRUSKAWKOWA
  • MASECZKA Z BIALEJ GLINKI OLIWY Z OLIWEK I MIODU
  • Z GLINKI ZIELONEJ
  • PILING Z BROMELAINY Z BU

WŁOSY - ŁUPIEŻ

czy pomoże mi amla w proszku z BU?

ROZSTĘPY W MIARE ŚWIEŻE:
czy dobra jest mieszanka
Ekologiczny Hydrolat z kwiatu kocanki wraz z

Ekologicznym Olejkiem tamanu ?
Co jeszcze warto używać na rozstępy? jakie firmy? jakie produkty?

PILING DO CIAŁA:
korzenno- cytrusowy z BU czy jest fajny?

Z góry dziękuję za odpowiedz Proszę jeszcze raz o wyruzomiałość i odpowiedź)
Witaj
Napisze tak: nie wiem nawet z ktorej strony sie zabrac zeby ci pomoc. Tu jest po prostu 100 pytan Odpowiedzi na polowe z nich znajdziesz przegladajac watki i uzywajac wyszukiwarki a na reszte chyba nikt nie bedzie w stanie odpowiedziec Bo nie znamy na tyle twojej cery zeby doradzic ci np konkretny krem nawilzajaco-regenerujacy, preparat na rozstepy, hydrolat...itd. Poza tym istnieje jeszcze KWC i nawet biochemiczne KWC
Moja rada to przede wszystkim przejrzyj watki dotyczace kwasow, retinoidow, filtrow, cery naczynkowej. Wiem ze to zajmie troooche czasu ale nikt nie obiecywal ze bedzie latwo Musisz chociaz troche ogarnac to wszystko i wrocic z konkretniejszymi pytaniami
czeskaFusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując