Witam dziewczyny. Niedawno rozpoczęłam moją przygodę z Biochemią. Im więcej czytałam tym większy mętlik...

Przygotowałam swój program pielęgnacji cery i chciałaby prosić o porady co zmienić co dołożyć

Bardzo proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem początkująca. A oto ja
Mam 23 lata
Moja cera:
mieszana, policzka i skóra pod oczami sucha, otwarte pory pod oczami kolo nosa, przebarwienia na nosie i trochę na reszty twarzy. Strefa T dość tłusta, chociaz ostatnio na czole i nosie mam tylko otwarte pory zaskórniaki i wągry, na brodzie i koło ust oprócz tego mam pryszcze co jakis czas. Pryszcze pojawiają się również na żuchwie. Pod oczami lekkie zmarszczki mimiczne i od linii nosa do ust niestety tez

Chyba za dużo się śmieję

Do tego moj najgorszy mankament... worki i cienie pod oczami. Co ja bym dala by się ich pozbyć... Skórę zniszczylam głównie opalaniem(w solarium przede wszystkim

) Pojawiają się naczynka kolo nosa i pod nosem i oczami jest ich niewiele ale uwazam to za alarm.
Czytając to forum postanowiłam zmienić wiele rzeczy w mojej dotychczasowej pielęgnacji.I tak wymyśliłam i chcę zakupić:
RANO:
- HYDROLAT Z BU - czy wogóle go kupić bo nie wiem czy jest sens go używać przed serum i olejkami, a mam teraz dużo wydatków. Jeżli jest potrzebny to czy cytrynowy, z kwiatu pomarańczy czy z zielonej herbaty?
- OLEJEK HYDROFILOWY- olejek pomarańczowy z BU.
- SERUM - flawo c15ef napewno ale czy mam dokupić jeszcze z zielonej herbaty i co drugi dzień wymieniać czy lepie co dziń rano flavo c?a może serum c na przemian z jakims nawilzaczem do cery naczynkowej? Jeżeli chodzi o wykonanie to czy dużo epie jest gdy dodamy żelu hialurnowego?Czy lepiej jest kuić wersję z silikonami czy bez?
- FILTR - arazie próbowałam Bioderme 50+ białą (zapycha mnie i się strasznie świece) oraz Bioderme 50+ pomarańczową (troche mniej zapycha tez się świecę). Czy to mleczko 100 ml dla dzieci z avenki zapycha mało? Bardzojet tłuste? bo ono mniej najbardziej korci. Chyba ż cos poradzicie, co chroni i najmniej zapycha?
- POD OCZY-?????
- PUDER - praktycznie nie używam tylko imprezy itp. Mam Max factor 2 rodzaje i musze je zuzyc.
W CIĄGU DNIA:
jeżeli słonecznie to ponowni nakładać filtr należy. Czy mogę się przecierać takimi dziecięcymi chusteczkami po twarzy?
WIECZÓR:
WIECZÓR 1: KWASY AHA
- OLEJEK MYJĄCY
- OCZY?????
- cos z kwasami na moje przebarwienia blizny zakurniaki i zmarszczki mimiczne i tutaj nie wiem co robic...który wybrać?
- zorac
- diroseal-ponoc zapycha
- acne derm
- ystheal
- elouage
- tonik migdałowy 5% z BU
- t. różano mleczny 8% z BU
wsponę że miałam próbkę diacnealu i niby buzia na rugi dzień ladna ale jakoś po nałożeniu troche szczypało, pozatym niejest dla cer naczynkowych. a moze na nos i policzki dawac BHA a na reszte twarzy silne aha?
WIECZOR 2: NAWILŻANIE
- OLEJEK MYJĄCY
- OCZY????
- ŻEL HIALURONOWY Z PANTENOLEM - czy to jet wogóle potrzebne tu?
- krem nawilżająco - regenerujący...który?
- serum olejek regenerujący tanamu z BU
- jedwab
- jakaś avenka...ale jaka? moze jakas odrazu na naczynka?
- physiogel
- ziaja
WIECZÓR 3: KWASY BHA
- OLEJEK MYJĄCY
- OCZY?????
- KWASY BHA - które?
- maseczka aspirynowa
- tonik aspirynowy 2%BU
- effaclar K
i tutaj nie rozumiem, czy jak naloze maseczke z aspiryny to mam w niej spac? a cy nie mogabym sobie sama zrobic takiego toniku z aspityny? effaclar k raczej nie chce bo probki tak sobie mi podeszly.
WIECZÓR 4 = 2
KILKA RZY W TYGODNIU:
- MSECZKA TRUSKAWKOWA
- MASECZKA Z BIALEJ GLINKI OLIWY Z OLIWEK I MIODU
- Z GLINKI ZIELONEJ
- PILING Z BROMELAINY Z BU
WŁOSY - ŁUPIEŻ
czy pomoże mi amla w proszku z BU?
ROZSTĘPY W MIARE ŚWIEŻE:
czy dobra jest mieszanka
Ekologiczny Hydrolat z kwiatu kocanki wraz z
Ekologicznym Olejkiem tamanu ?
Co jeszcze warto używać na rozstępy? jakie firmy? jakie produkty?
PILING DO CIAŁA:
korzenno- cytrusowy z BU czy jest fajny?
Z góry dziękuję za odpowiedz

Proszę jeszcze raz o wyruzomiałość i odpowiedź

)