Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby Japonek na piękną cerę.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-18, 15:27   #319
LadyL
Raczkowanie

Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.

Cytat:
Napisane przez Dau Pokaż wiadomość
uwazam to za dziwne porownanie, japonczyka z europejczykiem. europejczyk to zarowno wloch, jak i francuz jak i szwed i itd- czyli rozne nacje, zyjace w roznym klimacie, na roznych szerokosciach geograficz. japonczyk to jedna nacja. wiec w zakresie jednej nacji nie ma az tak duzych zroznicowan.
porownaj wlasnie chinczyka (a i w tym wypadku sa duze roznice, bo chiny to wielki kraj, ze zroznicowanym klimatem. stad tez rozne rysy twarzy i karnacja) z japonczykiem, czy osobe pochodzaca z kambodzy i indonezji, to zobaczysz roznice
juz nie mowiac o tym, ze dla azjatow wszyscy biali sa jedna masa. nie potrafia rozroznic wlocha, od polaka itp. tak jak przecietny europejczyk nie potrafi rozroznic japonczyka od chinczyka. mimo iz dla przecietnego europejczyka roznica pomiedzy osoba pochodzaca z pd, czy pn europy jest ewidetna
Mowa była o Europie w dawnych postach dlatego o niej napisałam ale możemy ich porównac z jedną nacją, np. Polakami i zauważymy, że Polacy różnią się od siebie o wiele bardziej niż Japończyk od Japończyka. I to nie moja złośliwość. Ja po prostu stwierdzam fakty, które poprzeć można historycznymi dowodami. Izolacja Japonii zrobiła swoje. Nam izolacji zarzucić nie można. Wystarczy prześledzić dzieje Polski a człowiek przekona się jak wielu różnych "zapładniaczy" miała Polska kobieta...ach gdzie ci prawdziwi Słowianie . I powtarzam po raz ostatni - ja odróżniam Japońca od Chinola itp. bo interesuję się tym lecz dla innych będą tacy sami.
Aha ... i to nie ja użyłam pojęcia ignorancja, więc proszę czytać uważniej.
Ok zakończmy ten temat bo i tak nigdzie nie zawędrujemy ;D prawda?
Porozmawiajmy o soji... ;D toż to kontrowersyja roslinka. Czy soja jest zdrowa, bezpieczna? Bo ja już nie wiem w co wierzyć a w co nie ;/