Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - żywność organiczna, raw food
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-18, 19:27   #5
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: żywność organiczna, raw food

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
Ja bylam raw przez 3 miesiace, bylo super. Bylam tak ok 70% raw vegan.
Na poczatku -- wiadomo, detoks. Nie taki ciezki bo bylam wege, no i sie w miare zdrowo odzywialam.
Potem super lekkosc ciala. Wyszczuplalam, choc stracilam tylko ze 2 kilo (ktore wczesniej za nic nie chcialo zejsc). Jakos tak cialo sie wysmuklilo
No i zauwazylam ze np. wogole nie robilam zadnych cwiczen, a jak musialam gdzies biec to bez problemu bieglam dosyc daleko bez zmeczenia

Podczas detoksu mialam przyszcze, potem skora sie polepszyla.
Dodam ze znalam kilka osob raw, i strasznie im zazdroszcze cery ! taka jedna babka 30-kilkoletnia miala cere tak czysta, porcelanowa, ze ja jako 16-latka jej zazdroscilam.

Zaszlam w ciaze, i przez pierwsze miesiace ledwo moglam cos przelknac oprocz chleba i jogurtu, ale przeczytalam ze to typowe dla ciezarnych raw w pierwszym trymestrze. Teraz nudnosci minel, wiec wracam do raw.

Tym razem ciaza idzie mi lepiej, choc mialam nudnosci, to nie wymiotowalam caly czas. No i spie moze godzine dluzej, w poprzedniej ciazy spalam cala noc i jeszcze pol dnia, a reszte dnia bylam spiaca.

Jesli czytacie po angielsu, to tutaj sa wypowiedzi osob na diecie raw, o pozytywnych zmianach jakie zauwazyli:

--> click <--

A w zwiazku z zywnoscia organiczna:

Czytalam ze nie tylko ze nie zawiera chemii, ale tez ma w sobie wiecej wwitamin i mineralow. O ile mnie stac, wybieram zawsze zywnosc organiczna. Oszczedzam na ciuchach i kosmetykach, kupuje ciuchy uzywane, by moc kupowac jedzenie organiczne.

PS niedlogo bede miala wyniki badan krwi, zobacze czy beda lepsze.

Zatem z raw food zrezygnowałaś tylko ze względu na ciążę? Po urodzeniu dziecka powrócisz do tej diety?

Ja wiem, że raw ma dużo plusów, ale np przeraża mnie to, że cały czas je się zimne jedzenie. Czy to nie jest uciążliwe? No i herbata, moja mała miłość, byłaby wykluczona. Nie mam na razie zamiaru rezygnować z gotowania, może wprowadzę kilka przepisów, ale chcę się dowiedzieć coś niecoś od osób, które stosują dietę raw food w polskich warunkach

Co do żywności organicznej - świadomie pod tym względem robię zakupy od pół roku i jestem pewna, że nie wrócę do żywności "normalnej" za żadne skarby

edit: A twoje dziecko też będzie raw food'owcem?

Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Czas edycji: 2008-11-18 o 19:32
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując