2008-11-19, 14:19
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: gdzie pracujecie?
Cytat:
Napisane przez roxyroxy
Ja mialam troche szczescia z moja praca, wysylalam cv to wszystkich ogloszen o prace biurowe i ta mi sie akurat trafila. Na poczatku pracowalam jako office junior, czyli robilam wszystko czego reszcie sie nie chcialo, pokazywali mi jak wszystko dziala itd i z czasem dokladali obowiazkow. z czasem wyslali mnie na kurs( skonczylam aat i teraz zaczynam acca- to sa specjalne oranizacje tutaj, ktorych kwalifikacje so rowne z akademickimi). Teraz pracuje jako ksiegowa, ale gdy bylam office junior to mialam o tyle dobrze, ze musialam robic doslownie wszystko, pod okiem glownej ksiegowej. Wiec nauczylam sie jak prowadzic ksiegi, robic wyplaty, bilanse itd. Najsmieszniejsze jest to , ze zawsze bylam noga z matmy a w liceum to ledwo na 2/3 lecialam. moja matematyczka dostala by szkoku gdyby sie dowiedziala jak skonczylam.
Napisz co dokladnie chcesz wiedsziec?
|
Oooo popatrz, ja tez zaczynam ACCA (firma chce mi dofinansowac - przynajmniej tak mowili na rozmowie). Juz sie zarejestrowalam na ich stronce, teraz jeszcze tylko musze wniesc oplate (mam czas do konca grudnia). Wiesz juz jak bedziesz sie uczyc do tego? Ja planuje sama w domu - bede miala wolne piatki po to plus moze jakies kursy powtorzeniowe przed samymi egzaminami. A z mamty tez bylam kiepska ( w liceum na dwojach, na studiach ciezko mi bylo zaliczyc )
A tak pytam o Twoja prace bo ciekawa jestem po prostu. Wiem, ze w kazdej firmie pewnie wyglada to troche inaczej. Duzo czasu zajelo Ci opanowanie np. programow komputerowych uzywanych do ksiegowosci, czy to jest sresujaca praca i takie tam
|