2008-11-22, 00:21
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
Napisane przez betig1975
dudkaaa - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Już wiem jak sie do tego wszystkiego zabrać.
Jak przeglądałam wątek, to czytałam o serum z wit. C i zamówię (jestem po 30).
Jaki krem używasz na to serum? Z filtrami czy jakiś inny?
Jeżeli chodzi o filtry, to mam problem. Jestem uczulona na aluminium, a niestety prawie wszystkie kremy z filtrami mają w składzi e ten pierwiastek  . Znalazłam krem dla dzieci i krem Neutrogena (nie ma go w Polsce-przynajmniej ja nie znalazłam) bez aluminium...
Glinkę mam zielona argiletz i jeszcze na trochę mi wystarczy, więc nie będę zamaiwać.
Jeszcze nie doczytałam co to za maseczka aspirynowa..
Jeszcze raz dzięki za pomoc
|
Cytat:
Napisane przez motylek1007
dudkaaa bardzo Ci dziekuje i ja  swietne info dla początkującej 
|
No to sie strasznie ciesze ze i ja moglam komus pomoc, bo jak na razie to tylko korzystalam z porad zgromadzonych na tym forum To nie moja zasługa z reszta, w mailach od BU wszystko jest jasno wylozone, nie zdziwilabym sie jakby zalaczali rysunki 
Kremu uzywam, z filtrem i bez, bo az tak czesto na slonce nie wychodze. Z filtrami masz kilka tysiecy watkow wiec cos znajdziesz dla siebie, no i jest jeszcze KWC, ja kupilam na poczatek najtanszy chyba Oriflame fluid 30 za 14 zl, tu masz sklad:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18778
a normalnie do pielegnacji codziennej to np krem z kwasem liponowym, ktory tu na watku pare osob chwalilo (ma byc lada chwila znow dostepny na BU) albo jakis inny nawilzajacy.
A maseczka aspirynowa to taki wizazowy hit
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...zka+aspirynowa
W skrocie: 3-4 zwykle bayerowskie aspiryny rozpuszczamy w lyzeczce jogurtu naturalnego, nakladamy na twarz na 20-30 min, zmywamy woda robiac przy okazji masaz-peeling. Koniec kropka
Bardzo pomaga na czarne zaskorniki- rozjasnia je. Maseczke stosuje sie raz, najwyzej dwa w tygodniu, bo aspiryna to kwas (acetylosalicylowy, ktory jak widac ma jakies inne zastosowania poza kacem ) Trzeba koniecznie stosowac filtry.
Wspominalas o kuracji kwasowej Avene, nie mialam z tym do czynienia, od moze 3 tyg stosuje tonik BHA2% a od dzis migdalowy 5% , i jestem na razie zadowolona, na efekty trzeba poczekac, ale juz widze ze zaskorniki sa mniej widoczne Tonik BHA swietnie mi sie sprawuje na zanieczyszczeniach np na ramionach tudziez gdzie indziej 
O kuracji Avene mozna na pewno znalezc wypowiedzi w innych watkach musisz poszukac
Edytowane przez dudkaaa
Czas edycji: 2008-11-22 o 00:41
|
|
|