Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Az sie boje, bo musialabym wpisac "kwasy"...:)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-23, 19:39   #8
izusek
Rozeznanie

Dot.: Az sie boje, bo musialabym wpisac "kwasy"...:)

Cytat:
Napisane przez KatrinaDuarte
Kwasy AHA nie dla alergikow i wrazliwcow?

Bzdura albo raczej kwestia indywidualna.
Ja jestem alergiczką,skore mam nadmiernie wrazliwa i szkodzi jej woda z kranu czy krem nawilzajacy. Nawet iwostin czy kosmetyki la rocha.
Nie ma mowy o lagodzacych maseczkach, kremach odzywczych i innych cudach przeznaconych do cery wrazliwej i delikatnej.,
Za to kwasy...hoho!
Glyco A- nawet nie wystepuje zaczerwienienie...
Przeszlam serie zabiegow kwasem glikolowym 2 lata temu, bodajze- od 20 % wzwyz, az do 75%- zadnego podraznienia cery ani skukow ubocznych, mimo, niestety, pozostawienia kwasu na mej twarzy przez jakies 20 minut az do mocnego zbielenia skory, czego w przyadku kwasu glikolowego robic nie mozna,
Zabieg wykonywala pani dermatolog pracujaca w salonie Livret w Bytomiu.
Coz, efekt byl, ale gyby moja cera nie lubila kwasikow, nie chce wiedziec jak mogloby sie sknczyc.
Bynajmniej, mam tez za soba easy peel( takie przereklamowane dziadostwo;p ) i serie TCA. Normialnie stezenia rosna po kolei. Z racji niesamowitej wytrzymalosci mej skory, od razu zastosowano u mnie 20 % , a potem 30%.
To jest dobre na powierchowne przebarwienia i delikatne blizenki, bo TCA dziala wlasnie na powierzchni, stad tak itensywny proces zluszczania.
Teraz, z racji tego, ze po przebytym zapaleniu zatok moja skora pstanowila mnie poinformowac, ze ona na tkie infekcje tez reaguje, testuje tzw ALMOND PLUS.
Jestem po drugim zabiegu. To oczyszczacz skory, wiec jesli zaniedbalyscie sie latem to radze przygotowac sie na ten etap. W moim przypadku do zniesienia. Cel uświęca środki: >

A tak calkiem serio, co do kwasów - naprawde trzeba sprawdzac na sobie, jak dzialaja i wypytac dermatologa, co poleca. I nie liczyc na to, ze w ciagu tygodnia bedzie efekt, a przede wszystkim nie liczyc na to, ze to kosztuje 200zl. Bo nie kosztuje.
Jednak warto zrezygnowac z innych rzeczy, bo kwasy doskonale regeneruja skore, dzieki temu moja np jest lepiej nawilzona.
Jesli chodzi o konkretne ceny, duzo osob o to pyta. Ja place tylke, co srednio w Polskich gabinetach dermatologicznych (sorry, ale jesli leczycie tradzik czy inne problemy skory u kosmetyczki, to wyobrazcie sobie co moze na ten temat wiedziec kobieta, ktora korzysta z solarium i zaklada sobie tipsy; > )
Wiec- kwas glikolowy -ok 120zl zabieg, tca- 150 (chyba roznica jest w stezeniach, zalezy od gabinetu, warto popytac), almond plus-160, easy peel-300zl, yellow peel 450zl.
Blue peel to taka bajka. Moj lekarz smial sie opowiadajac o pacjentkach ktore sobie zazyczyly tego efektu niebieskiej buzki i potem wyszly na ulic powodujac wypadki: >
Blu peel to tca w stezeniu 35% plus niebieski kolorek, dla bajeru - zamiast 350zl, placicie 1000zl.

PS Kto u licha wymysla te zdury o wyciskaniu? Az sie serce kraje, gdy to czytam. Ja tu placze nad jedna krostka, obie wszystko, by unikac kontaktu z nia, a ludzie wciskaja brudne paluchy i jeszcze nizszcza mieszki wlosowe, robia sobie blizny i sieja zakazenie. Koszmar. To jak z PRLu!
KatrinoDuarte chyba mamy podobne cery na mnie tez rozmaite kremy z kwasami (od Lysanelu przez skinoren po glyco-a) nie zrobiły żadnego wrażenia. Ani szczypania, ani zaczerwienienia. Niestety efekty też były marne. Dlatego zastanawiam się nad profesjonalnymi zabiegami z kwasami. Widzę, ze masz spore doswiadczenie i wiedzę na ten temat. Co mogłabyś mi polecić na trądzik ? Leczę go u dermatologa od dawna ale nic nie pomaga więc może kwasy to będzie to ? Mam też blizny po trądziku, ale najpierw chce się pozbyć pryszczy.
izusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując