Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anoreksja. JAk mam jeść?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-22, 12:41   #1
puniasek
Przyczajenie

Anoreksja. JAk mam jeść?!

Chorowałam na anoreksje, tzn dalej jestem chora, ale nie tak jak przedtem. Byłam w szpitalu i tam przytyłam 1kg, pozniej wyszłam ze szpitala dalej kłamałam oszukiwałam ćwiczyłam, nie umiałam sobie ze sobą poradzić i najgorsze, nie widziałam tego że jestem chora.. ciagle kłotnie w domu, lekarze, awantury itd... miałam tego dosyć, postanowiłam sie przełamać i przytyć żeby mieć już spokój. Przez 2 ostatnie miesiące jadłam jakies 4-5tys kcal dziennie i przytyłam do ok.49kg, teraz chciałam stanąć na wadzę, żeby nie chudnąć i nie tyć. Tylko że ja zapomniałam jak powinna jeść nastolaka, i jak jadłam przed chorobą, że nie tyłam, a nie głodziłam się i nie musiałam liczyć kcal.. wiem że powinnam słuchać co mój żołądek mówi, ale nie mogę bo on mnie oszukuje i jakbym go słuchała, to bym nic nie jadła praktycznie, bo głod czuje żadko.. Jem ok. 5 posiłków dziennie-3 duże i 2 mniejsze, tylko najgorsze ze nie wieem jakie ilosci jesc : ( Mama mnie nadal pilnuje żebym jadła jakies 2500kcal dziennie, bo mowi ze to odpowiednie żeby mi okres wrócił, a poza tym od niedawna wróciłam do treningów, mama mi obiecała, że gdy bede ważyć już lepiej to będę mogła tak jak przed chroba. Więc mój jadłospis wyglada tak:

1sniadanie: 2 kromki pieczywa tostowego z masłem i serkie wiejskim ok.130g. + kako300ml mleka 3,2%

2.sniadanie: czasem w szkole zjem jabłko, albo kanapkę, a czesem nic zależy czy psychika pozwoli.

3.obad(największy posiłek)- ponad 2 chochelki zupy ok. 350 ml(mama zawsze prawie zabiela i robi gęstą np dużo ziemniaków) pozniej drugie danie 2 kulki ziemniaków + miesą gotowane albo schabowe troche mniej niż 90g. z łyzką surówki np kiszona kapusta + sok 300ml

4.podwieczorek-szklanka kisielu, budyniu, albo jogurt

5.kolacja- ALBO : a ) 300ml mleka 3,2% + ok 30gr musli
b ) 2 kromki chleba tostowego z dzemem+300ml. mleka albo herbata

6. i tak przed snem jem miseczke sałatki owocowej z -anas, grejfrut, jabłko, kiwi + jogurt i szklanke gestego soku marchwiowego żeby uzupełnić niedobór witamin.

Jak myślicie czy jem ja normalna nastolatka? Czy taki jadłospis pozwoli utrzymać moją wagę??
Dodam, że mój metabolizm jest bardzo rozregulowany po tym calym odchudzaniu i sam nie wie co sie z nim dziejeee... tak załuje że w to wpadłam : (
Dodam także że mam ok.165 wzrostu waże ok.49kg i moja aktywność sportowa jest dosyć duża.
Z góry dziękuje ja rady : )
puniasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując