Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-25, 12:21   #2707
Liatris
Rozeznanie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez izuxyz Pokaż wiadomość
Zauważyłam że od ponad tygodnia moje dziecko namiętnie ssie piąstkę i kciuka sliniac się przy tym jak buldog. Wasze też tak robią? Ja nie podaję małej smoczka i moze to dlatego?
U nas to samo . Ale ja jej wyjmuję z buźki. Nie chcę żeby miała zwyczaj ssania palca, a skoro wkłada sobie do buźki to oznacza, że potrafi do niej trafić rączką.

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
o 13 czeka nas szczepienie. nie wiem czy sie nie powtorze, ale czy Wam pielegniarki mierza dzieci na wizytach czy tylko waza? moj nigdy nie byl mierzony a wiem, ze niektorzy to robia. ciekawa jestem ile tam ma. podobno wynika to z tego, ze nie powinni sie tego robic (i tu sa 2 szkoly): a - przed 6 miesiacem, b - przezd usg bioderek
życzę bezbolesnego szczepienia . Nam tez nie mierzyli ze względu na bioderka. Dzisiaj dopiero bylismy. Okazało się, że wszystko dobrze a lekarz i tak kazał pieluszkować do 4ego m-ca żeby się dobrze rozwijała.

Co do szczepień, to faktycznie straszne co piszą o tych przypadkach.
Ostatnio na szczepieniu pytam pediatry czy są jakieś skutki uboczne a ona głośno i wyraźnie : NIE, NIE MA.
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora