Dot.: Dziadkowie podważają autorytet rodziców
Ja mam podobny problem ale z moimi rodzicami- mieszkamy w moim rodzinnym domu. Mamy dwie 15-sto miesięczne córeczki. Moi rodzice wręcz oszaleli z miłości do wnuczek, cały czas je rozpieszczają. Mnie zarzucają, że nie zajmuje sie nimi należycie, źle je karmię itd. Zauważyłam ,że Małe wolą być u dziadków niż w naszym pokoju, parę razy widziałam już scenę kiedy moi rodzice po zabawie "oddawali" nam dzieci małe wpadały w histerię. Teksty typu "zawiąż jej dobrze czapeczkę" słyszę na każdym kroku. Ostatnio jak zwykle płakały, kiedy z meżem myliśmy im główki w wannie. Dziadek jak zwykle słysząc płacz wpadł do łazienki "co im robicie?", "co wy robicie tym dzieciom!" Kiedyś w podobnej sytuacji puściły mi nerwy i powiedziałam "to ja jestem matką, to sa moje dzieci i mogę z nimi zrobić co zechcę" Brzmiało to moze infantylnie, ale już nie wytrzymałam. Na to trochę się podąsali, usłyszałam tekst "będzie się tu wymądrzać" Jednak na drugi dzień wszystko wróciło do normy.
Marzę o przeprowadzce, ale to jest marzenie ściętej głowy, bo mój mąż , którego zresztą moi rodzice nie cierpią, (mają poniekąd trochę racji )nie pracuje, żyjemy tylko z jego zasiłku, nie dajemy pieniędzy na nasze utrzymanie, bo nas na to zwyczajnie nie stać.
|