Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - BLONDYNKA-stereotyp "pustej lali"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-11-28, 18:31   #123
Elliannia
Zakorzenienie

Dot.: BLONDYNKA-stereotyp "pustej lali"

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mody ktora przychodzila z Wloch czy Francji, a nie Rosji
Tak, to też fakt - ale później, od czasów romantyzmu (mniej więcej ) coraz większa liczba studiowała po wschodniej stronie granicy (dość ruchomej, trzeba przyznać)

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Skad taki pomysl? Zdecydowanie blizej do modelu austriackiego, czy francuskiego, tyle ze one w swoim czasie przeszly do absolutyzmu, a Polska nie.
Zwracam honor, źle się wyraziłam, chodziło mi o obecne poparcie i mieszanie się w wewnętrzne konflikty bloku wschodniego, których moim zdaniem nie pominniśmy tykać

Język nasz co prawda wywodzi się od słowiańskich, ale to też o niczym nie świadczy, wystarczy posłuchać japońskiego - fonetyka jest taka jak w węgierskim, i taki Japończyk prędzej dogada się z Węgrem niż z Chińczykiem

A tak na marginesie, odbiegając lekko od tematu - w Wiedniu w muzeum związanym z botaniką i geologią (nazwa wypadłą z głowy, nie te lata), widziałam sól z Wieliczki, podpisaną - Sól z Wieliczki, GALICJA

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując