|
Dot.: Akryl czy naturalne??
Ash moja droga, przykro mi to mowić ale nie masz bladego pojęcia o temacie w którym sie wypowiadasz.
Jesli to jest naskoczenie to ja naprawdę wymiękam...
I nie trzeba być wybitną manikiurzystką czy też stylistką by wiedzieć ,że usuwając tipsy nie spiłowujemy całosci materiału a zawsze zostawiamy jego cieniutka warstwę - wiec paznokiec nie ma prawa ulec uszkodzeniu!!!! Malujemy go pozniej odżyweczką ( a cały czas pielęgnujemy oliwkami) więc odrost jset absolutnie zdrowy zaś warstwa pod zelem/akrylem nadal twarda i mocna. NIe ma prawa coś się tu zniszczyc!! A gdyby paznokiec był lekko przesuszony i troszkę jakby chropowaty to nic straszliwego sie nie dzieje - po tygodniu ( nie trzeba więcej!) stosowania nawet najtanszej odzywki i oliwek, jego naturalna warstwa ochronna powróci do normy!Chyba ,że (podobnie jak 80% dziewczyn ) sciagających tipsy SAMODZIELNIE po prostu masakrujesz płytkę zrywaniem, wycinaniem, zgryzaniem... Spotkałam się też z sytuacją ( i to nie raz!!!) ,że stylistki sciągając produkt po prostu go podwazały i zdzierały płatami... No to sorki , ale nie wińmy tipsów o niszczenie paznokci!!!
A jesli chodzi o odżywkę polecam Nail Teka II - w wielu wątkach dziewczyny bardzo go wychwalały!
|