Dot.: Kto wie ile się zarabia w telemarketingu?
Jak bedziesz na rozmowie zapytaj nie tylko o podstawe/godziny zapytaj o dni kiedy bedziesz pracowac. u nas pracuja od soboty do srody, bo weekend ma najlepsze wyniki, w srodku tyg pozne popoludnia i wieczory. Nie wiem na ile Ci to odpowiada. Jak beda mowic ile zarabiaja najlepsi podziel to przez 4 . U mnie najlepsi maja 50-60 rezerwacji na miesiac ale przecietniak ok 15, zapytaj o skale czyli im wiecej rezerwacji/sprzedazy stawka rosnie
. Na ile realna jest stawka u mnie do 20 placi sie 15 euro ale+21 juz 20 +31 30 itd. Czy sa exra premie za np 2 sprzedaze na dzien.
Zapytaj czy maja tzw goraca baze danych czy tez leca na ksiazkach telefonicznych, ktore daja najgorsze wyniki, jakie gorace promocje internetowe firma prowadzi. Od tego zaleza wyniki. sprawdz produkt, czy jest to produkt/usluga konkurencyjna, przeszukaj internet.
Na czym pracuja na zwyklych telefonach? czy na systemach. Zwykle telefony kradna czas, zdarzaja sie pomylki w wybieraniu numeru, to powinien za nas robic system. Moja firma pracuje na systemie Avaya ale dla telemarketinu podlaczylismy system elsbeth, tzw dialler/wybieracz, telemarketerzy siedza na swoich stanowiskach i do diallera wruca sie 50.000 jak konczysz jedna rozmowe masz automatycznie na lini kolejnego klienta. itd. Jest to system bardzo meczacy i nie wszyscy wytrzymuja, zapytaj czy jest rotacja z dialler godz i godz na normalnym telefonie. Jaki maja sprzet, jak wyglada stanowisko pracy.
Wiele osob nie wytrzymuje presji badz tez nie radzi sobie za dobrze z obsluga systemow i rownoczesna rozmowa telefoniczna. Jak juz sie zahaczysz byc moze bedziesz miala mozliwosc przejscia do administracji. Wypytaj czy jest to firma juz z doswiadczeniem czy tez dopiero zaczyna. Jak zaczyna masz szanse sie szybko wybic na team leadera, ale mozesz tez zmarnowac swoj czas, oni sie beda na Was uczyc. Jak juz jest rozwinieta, poszukaj ludzi ktorzy tam pracowali. J a akurat robie analizy i promocje internetowe oraz zajmuje sie platnosciami, dobrze zarabia manager i 10 % telemarketerow.
|