2005-11-26, 19:17
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Meteoryty dla bladziucha ..drugie podejscie..
Witaj, az tak wiele roznych rodzajow Meteorytow nie ma:
01 Mythic czyli te klasyczne (zlote, biale, rozowe, zielone i fiolkowe)
02 Pink Fresh czyli roze jak sama nwazw wskazuje
03 Beige Chic ktore mialas
no i wersje limitowane, w tym roku Winter Radiance.
Beige Chic ja napiaslas Ci nie pasi, Pink Fresh zakladam ze odpada w przedbiegach ze wzgledu na jak najbardziej rozowy kolor, ktorego chcesz uniknac. Zostaja wiec albo klasyczne kuleczki, ktore daja w efekcie raczej transparentne rozswietlenie, nie koloryzuja twarzy z tego co wiem i slyszalam od innych (nie mialam okazji ich uzyc) albo Winter Radiance, ktore do jasnej cery sa jak najbardziej ok, rozswietlaja w zaleznosci od aplikacji mniej lub wiecej i w sumie tez daja zdecydowanie transparentny efekt, nie koloryzujy, smiem przypuszczac ze ciemne karnacje moga wrecz nieco rozjasniac. Sama mam te kuleczki od kilku dni i jestem zachwycona, zaznaczam ze mam bardzo jasna twarz.
Z innych pudrow rozswietlajacych, moze warto by bylo rzucic okiem na Chanel? Te na pewno nie sa rozowe ;-).
Ewentualnie moge Ci poradzic zakup zielonkawego lub niebieskawego pudru sypkiego, ktory zneutralizuje zaczerwienienia, i na ktory mozesz nakladac inny puder, rozswietlajacy (wiem ze to troche babraniny, ale ponoc jest to skuteczne, ja uzywalam swojego czasu zoltego pudru, tez neutralizuje rozowosc i daje efekt zmiekczenia rysow). Kolorowe pudry maja Kryolan, Grimas, T. Leclerc (http://www.t-leclerc.com/home_tl.html), wiecej nie znam ale zakladam ze sa i inne.
Uff, ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze choc troche pomoglam

a
|
|
|