Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby na mocniejsze paznokcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2002-04-23, 10:36   #10
guest
Zakorzenienie

Re: Paznokcie

Droga Ewelino Każda płytka paznokciowa jest inna ale żaden super lakier czy odżywka nie wygra z kobiecymi zadaniami (sprzątanie, zmywanie itp. ) [img]icons/icon12.gif[/img] Ja używam lakierów z teflonem Sally Hansen i utrzymuja mi się na paznokciu w dobrym stanie ok 3- 4 dni, a to juz długo. Zawsze stosuje tak schemat malowania paznokci:
1. oprócz oczywiście usunięciu skórek ( niestety ja usuwam skórki bo kiedys obgryzałam paznokcie ) potem usuwam nierówności i poleruję płykę.
2. na tak przygotowaną bazę kłade podład pod lakier aby płytka nie miała przebarwień ( jest to baza podkładowa lub odżywka ja teraz używam utwardzacza )
3. potem maluję płytkę na wybrany kolor
Niestosuje już na wierzch żadnych utwardzaczy lakierów ani przyspieszaczy schnięcia bo uważam że co za dużo to niezdrowo. Zbyt wiele warstw na płytce może powodować właśnie odpryski lub odchodzene lakieru całymi płatami. Oczywiście trzeba zachować odpowiedni czas na schnięcie poszczególnych nakładanych warstw ( nawiasem mówiąc nie wierze w lakiery które schną w 60 sekund) Ja na zrobienei pazokci tak na "cacy" poświęcam 1 godzinę. Życze Ci powodzenia i daj znać jak idą postępy
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując