Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co jest ze mną nie tak?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-01, 22:32   #1
WeraWerta
Raczkowanie

Co jest ze mną nie tak?

Przepraszam, że zakładam nowy wątek, pewnie już gdzieś są opisane podobne problemy, może to trochę egoistyczne ale ja potrzebuję indywidualnej pomocy. Kiedys byłam szczuplutka, warzyłam 52-53kg przy wzroście 170. Wyjechałam do stanów i tam przytyłam 6kg. To Było jakiś 1,5 roku temu, teraz mam 21 lat, waże 58 kg i mam gruby brzuch. Od tamtego czasu non stop się odchudzam, ale bez efektów. Zawsze przyjdzie kryzys kiedy się objadam. Ostatnio zauważyłam ze mam z tym poważny problem. Trzymam dietę, wszystko jest ok, myślę, że mi się uda, aż nagle przychodzi moment kiedy nie myśle o niczym, zaczynam jeść, otwieram lodówkę a tam zakazany ser, wędlina, chleb w szafce, cukier. I tak było np dzisiaj wróciłam z pracy i stalo się, zjadłam surówkę która stała niedokończona z obiadu, żółty ser, wędlinę, chleb z masłem i z cukrem, wafelka w polewie... a potem wyrzuty sumienia i płacz, wielki płacz dlaczego to zrobiłam, przecież nigdy nie schudne jak będę jeść. Potrafię się poplakac na widok kogos kto je coś zakazanego, bo wiem że ja tak nie mogę. Boję się jeść w towarzystwie bo wydaje mi się że pomyślą, że się obżeram, wstydzę się jesc przy kimś, bo jedzenie jest złe. I ciągle myśle o jedzeniu, to moja obsesja, wiem że nie powinnam jeść, myśle co zjeść żeby nie przytyć, o której godzinie, kłade sie spać- myśle o sniadaniu, wstaję-myśl;e juz o kolacji. I źle mi z tym. Wszystko uzależniam od wyglądu, mam niskie poczucie własnej wartości, chce byc chuda, chcę ważyć 50kg i być chuda jak modelka. Są dni kiedy myśle normalnie, że wszystko jest ok i że wygląd nie jest najważniejszy, że nawet potrafię zaakceptować siebie, a potem przychodzi znowu taka beznadziejność. Boję się ze jak tak dalej będzie to popadne w jakaś chorobę, typu anoreksja czy bulimia. A może ja już jestem chora? Już nawet nie chcę chodzić na imprezy bo widze tylko swój gruby brzuch i nie mam się w co ubrać i nikomu się nie spodobam z takim brzuchem. Przepraszam, że tak nieskładnie napisałam ale nie wiedziałam jak to zrobić. Myśle ze mam poważne zaburzenia psychiczne, że już nie jestem normalna. Proszę was o opinie, o pomoc, co powinnam ze sobą zrobić???
WeraWerta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując